Maling og plejeprodukter

Her finder du metalmaling på spray og til påføring med pensel eller rulle samt et stort udvalg af plejeprodukter til metal.

Læs mere

Metalmaling og pleje

Hos StålXperten finder du et udvalg af maling og plejeprodukter til overfladebehandling af stål- og metalemner. Når du køber metalplader, stålrør og andre stålprodukter her på siden, så skal du ofte også købe metalmaling eller plejeprodukter med. Derfor har vi gjort det enkelt for dig at vælge mellem et stort udvalg af metalmaling på spray eller til påføring med pensel, når du køber stål her på StålXperten.

 

Metalmaling – Spray eller påføring med pensel eller rulle?

Skal du male metal, så står du over for valget mellem at købe malingen på spraydåse eller i spand, som som påføres med pensel eller rulle. Der er fordele og ulemper ved begge dele, så afhængig af hvad du skal male, bør du vælge den ene eller den anden form.

Metalmaling på spray er utrolig nem at påføre i mange tynde lag, hvilket giver en flot og holdbar overfladebehandling. Det er især en fordel af bruge spray, hvis det du skal male har mange huller eller på anden måde ikke består af en flade, som malingen nemt kan rulles eller pensles på. Skal du for eksempel male en perforeret stålplade, så vil påføring med pensel hurtigt give en masse spildt maling, som løber gennem hullerne. Her kan en rulle bruges, men spray har en fordel ved at den også vil sprøjte maling på indersiden af hullerne og ikke kun på oversiden af pladen.

Ulempen ved spray opstår, hvis du skal male tynde emner, som meget tynde stålrør. Her vil en masse metal spray gå til spilde, fordi dysen på spraydåserne sprøjter over et meget større område end rørenes tykkelse.

Andre steder hvor metalmaling på spray er uegnet er steder, hvor malingen skal holdes inden for et bestemt område, og hvor det ikke er muligt at dække af med malertape omkring området, der skal males. Her vil en pensel være at foretrække, da du med en god pensel kan styre helt præcist hvor der bliver påført maling og hvor der ikke gør.

Penslen er tidskrævende, men velegnet til præcisionsopgaver, hvor nogle dele skal males, mens andre dele ikke skal. Rullen er på samme måde egnet til at male uden at der sprøjtes på omkringliggende dele, men egner sig bedre til større flader.

 

Spraymaling til metal fra Würth, Esbjerg Paints og Hammerite

Du finder kun kvalitetsmaling til metal her på siden. Spraymalingerne fra Würth og Esbjerg Paints fås i et væld af farver og giver en holdbar og flot slutfinish. Malingerne er nemme at påføre og har særdeles god dækkeevne. Du kan læse under de enkelte produkter. Würth producerer også en lang række specielle plejeprodukter til metal, der anvendes til alt fra polering til korrosionsbeskyttelse.

Esbjerg Paints har produceret metalmaling i mange år, og har et stort udvalg af produkter, fra spraymalinger til maskinemaljer og gulvmalinger. Du finder også fortynder og grundere fra Esbjerg Paints, og uanset hvad du skal male, så finder du metalmaling fra dem, der passer lige til lige netop dét.

Hammerite metalmaling stopper effektivt rustdannelse, og giver en overflade som afviser vand og snavs. Malingen kan både bruges direkte på rust, men også som beskyttelse mod rust på nyt metal. Det har en avanceret korrosionsbeskyttelse, og dertil er malingen hurtigttørrende. Hammerite metalmaling kan anvendes på låger, nedløbsrør, tagrender og havemøbler og meget mere, både inde- og udendørs.