Rustfrie stålrør

Rustfrie stålrør i mange dimensioner og med forskellige overfladebehandlinger som eksempelvis bejdsning eller slibning, der giver en finere finish og øget korrosionsbeskyttelse.

Læs mere

Rustfri stålrør

Her på StålXperten finder du et stort udvalg af stålrør, og herunder rustfri stålrør. Rustfrit stål er tilsat grundstoffet chrom, hvilket giver stålet modstandsdygtighed mod korrosion grundet fugt eller vandpåvirkning.

Tærsklen for hvornår man kan kalde stål for rustfrit er fastsat til et indhold på mindst 12% chrom. Rustfrit stål kan derudover være tilsat blandt andet Nikkel, Molybdæn, Mangan og andre grundstoffer med henblik på at give det nogle særlige egenskaber som højere styrke eller bedre svejsbarhed.

Rustfri stålrør anvendes derfor på steder, hvor rørene udsættes for store mængder fugt og hvor en overfladebehandling som maling eller galvanisering enten ikke er tilstrækkelig eller vil blive ødelagt.

Stålrør i rustfrit stål anvendes eksempelvis i levnedsmiddelindustrien, udendørs vandføringssystemer, til kedler og i mange andre sammenhænge, hvor det er vigtigt at stålrørene ikke ruster.

Stålrør fremstilles efter forskellige metoder. Den ene metode er svejsning. Ved denne metode fremstilles stålrørene ved, at en plade køres gennem en stålvalse og bøjes til et rør, hvorefter samlingen på langsiden af røret svejses sammen. Samlingen på svejste stålrør kan svejses ved enten stuksvejsning eller lapsvejsning. Ved stuksvejsning er kanterne lige skåret og svejses i en længdesøm. Ved lapsvejsning er kanterne derimod skåret skråt på overkanten og underkanten, og når pladen bukkes til et rør i stålvalsen, gøres det sådan, at de to skrå kanter overlapper hinanden, hvorefter de sammensvejses til en stærk samling.

Sømløse stålrør er fremstillet uden søm/samling. Det gøres med den Mannesmann metode, som er opkaldt efter Reinhard og Max Mannesmann, som i 1800-tallet tog patent på en særlig teknik til udarbejdelse af stålrør uden søm. Rørene produceres ved Mannesmann metoden ud af et massivt stykke opvarmet rundt stål, som valses gennem konisk udformede valser og presses hen over en dorn, som laver et hul midt gennem det massive runde stykke stål. Metoden giver et stålrør, der ikke på samme måde har et svagt punkt ved samlingen, hvor røret lettere kan sprænge eller ruste.

 

Rustfri stålrør i mange dimensioner og overfladebehandlinger

Vores udvalg af stålrør omfatter mange dimensioner fra kun 12 eller 15 mm og op til over 300 mm! Alt efter hvilken type rør der er tale om, vil der selvfølgelig være forskel i størrelsen, da nogle typer rustfri stålrør oftere anvendes i store dimensioner, mens andre typisk anvendes i smallere dimensioner.

Der vil også være forskel i prisen, alt efter om de rustfri rør er ubehandlede, glødet eller slebet. I nogle tilfælde vil man dog vælge et glødet stålrør, da man ved glødning fjerner interne spændinger i stålet og får et stærkere produkt. Derfor anvendes glødede stålrør ofte i forbindelse med rørsystemer, der belastes af højt tryk. Slebne rustfri stålrør har ved slibningen fået en meget fin overflade, som både egner sig til overfladebehandling med maling, men som også ubehandlet vil have en endnu højere modstandsdygtighed mod korrosion.

 

Køb rustfri stålrør til lave priser på StålXperten.dk

Du finder alt i stål og til arbejde med stål her på StålXperten – fra stålrør, stålbjælker og metalplader til værktøj, maling og fugemasse. Vi har salg af stål til både private, erhverv og offentlige organisationer, og har stor erfaring med at levere stålprodukter af enhver art til adresser i hele landet.

Du kan derfor trygt købe dit stål her, eller hvis du er i tvivl, kontakte os via denne kontaktformular eller på telefon 73551020 hverdage mellem 8.00 og 16.30 (fredage til 15.30).