Hulprofiler

Firkantede stålrør eller hulprofiler. Fås i kvadratisk profil kaldes SHS profil eller i rektangulær profil kaldet RHS profil samt i mange forskellige legeringer og overfladebehandlinger.
 

Læs mere

Hulprofiler / firkantede stålrør

Firkantede stålrør kaldes også hulprofiler, for det er den firkantede profil, som gør de firkantede stålrør velegnede til forskellige formål. Firkantede stålrør fås både i en kvadratisk profil og en rektangulær profil, og i sort stål, galvaniseret stål, rustfrit og syrefast stål samt flere forskellige overfladebehandlinger.

Hulprofiler anvendes til mange formål hvor der er brug for styrke og bøjningsmodstand i alle retninger. Det kan eksempelvis være som bordben, til opbygning af forskellige rammer og andre konstruktioner. Man kan derfor godt se hulprofiler som en type stål til konstruktionsmæssige formål, men i den lettere ende sammenlignet med stålbjælker, der er i en helt andet klasse, når det kommer til bæreevne.

 

RHS profil og SHS profil

Firkantede stålrør eller hulprofiler fås i enten en kvadratisk udgave eller en rektangulær udgave, og de to former har hver sin tekniske betegnelse. Kvadratiske hulprofiler kaldes også SHS profiler, hvilket er en forkortelse for Square Hollow Profile, der betyder kvadratisk hulprofil. Rektangulære hulprofiler kaldes på samme måde RHS profiler, der står for Rektangular Hollow Profile.

RHS profiler og SHS profiler kan anvendes til forskellige formål, og man kan enten vælge den ene eller anden type på baggrund af udseende eller på grund af den højere styrke, som en RHS profil har på den brede lede.

De rektangulære og kvadratiske firkantede stålrør fås i flere forskellige ståltyper. Rustfri og syrefaste hulprofiler bør bruges hvor de udsættes for saltholdig luft, syreholdige væsker, kemi eller andre særlige omstændigheder, hvor almindeligt stål ville ruste. Handler det kun om regn og høj fugt, så er rustfrie hulprofiler modstandsdygtige nok, og alternativt kan en hulprofil i galvaniseret stål også anvendes. Være særlige forhold, hvor hulprofilerne kommer i kontakt med syreholdige væsker eller komiske stoffer, bør du anvende syrefaste hulprofiler, der har modstandsdygtighed over for disse stoffer.

Hulprofilerne fås også med forskellige overfladebehandlinger. Det kan være slibning med korn 240, der giver en helt glat og fin overflade. Det kan også være oliebehandling eller bejdsning, der fjerner oxidering og anløbningsmisfarvninger. De rustfrie hulprofiler fås også i en højglanspoleret udgave, der især egner sig til bordben og lignende anvendelser, hvor stålet er synligt og ubehandlet.

 

Hulprofiler i stål til lav pris

Hos StålXperten finder du Danmarks største udvalg af hulprofiler og stålrør, som leveres til både private og erhverv. Skal du bruge en hulprofil til en god pris, så er det her du finder den. Vi leverer hulprofiler, stålbjælker, metalpladerog armering til din adresse inden for få dage.

Har du spørgsmål til vores stålprodukter eller handelsbetingelser, eller er der et produkt, som du synes vi mangler her på siden? Så kontakt vores kundeservice via denne kontaktformular, via info@staalxperten.dk eller på telefon 73 55 10 20 hverdage mellem 8 og 16.30 (fredage indtil 15.30).