Stålprofiler

Profilstål i forskellige typer og materialer. Hos StålXperten finder du et stort udvalg af profilstål heriblandt stålrør, fladt stål, stang og båndstål, aluminiumsprofiler og meget mere. 

Læs mere

Billige stålprofiler på StålXperten

Stålprofiler er en samlebetegnelse for mange forskellige stålprodukter. Stålprofiler består af alt fra valset eller bukket stål til U-profil stål og vinkelprofil stål. Alle stålprofiler er jern som har fået en behandling med kulstof, som giver stålet en større styrke.

U-profil stål

U-profiler kan fås i forskellige stålkvaliteter, forme og dimensioner. Stålkvaliteten er afgørende for hvad du skal bruge dine u-Profiler til, da det har betydning for stålprofilernes styrke og korrosionsbestandig. Varmvalsede stålprofiler fremstilles ved at stålet opvarmes, hvor stålet efterfølgende bliver valset. Denne proces giver stålprofilen sin U-form og dimensioner som du skal bruge i din U-profil. Varmevalset U-profiler er en billig løsning, hvis du ikke har særlige krav til overflades udseende eller korrosionsbestandighed på dit byggeri. Du kan også finde koldformet U-profiler, galvaniseret u-profiler, syrefaste og rustfrie U-profiler her.

C-profil stål

C-profil er en stålprofil, som er velegnet til opbygning af gipsvægge eller gipslofter. C-profiler er kraftige og har en høj bæreevne, som gør profilerne velegnet til gipsvægge- og lofter. C-profiler er også velegnede til andre forskellige formål. F.eks. kan du anvende C-profilerne til kædeføring, glideskinner til svejse- eller skibeforhånd eller til hjemmebyggede skydedøre- eller porte, hvor der er behov for kraftige skinner. Hvis C-profilerne skal anvendes til udendørs projekter, skal C-profilerne overfladebehandles. Du kan også anvende rustfri stålprofiler, som er modstandsdygtig overfor regn, fugt og kulde. 

Du kan finde vores store udvalg af C-profiler her.

T-profil stål

T-profiler eller T-stål som de også kaldes, er en stålprofil som har en T-form. T-stål velegnet til konstruktioner, og er derfor anvendt meget på grund af profilens høje styre. Anvender du T-profiler fremfor træ, kan du bygge slankere konstruktioner, da T-stål har en højere bæreevne end træ.
Blandt vores udvalg af T-profiler kan vælge dine T-profilerne i forskellige ståltyper, såsom S235JR, galvaniseret stål, rustfrit stål og syrefast. Det betyder at du kan anvende dine T-profiler til forskellige bygningskonstruktioner. Hvis du ønsker at anvende T-profiler til udendørs byggekonstruktioner, skal du bruge varmegalvaniserede eller T-profiler i rustfrit stål, så du kan udnytte profilernes høje modstandsevner og lange levetid.

Du kan finde vores store udvalg af T-profiler her.

Vinkelprofil stål

Vinkelprofiler eller vinkelstål, som de også kaldes, han mange anvendelsesmuligheder. Vinkelprofilerne er velegnede til konstruktioner, da vinkelstål har en høj styrke mod bøjning. Den store styrke skyldes stålets opbygning med to sider, der modvirker stålets bøjelighed. Vinkelstål er yderst velegnet til opbygning af rammer, underlag under gangbroer og større gulvriste og lignende konstruktioner. Vinkelstål kan både anvendes indendørs og udendørs.

Hvis du ønsker at anvende vinkelstålet til udendørs konstruktioner, anbefales det, at du anvender galvaniserede stål profiler i vinkelstål, da overfladebehandlingen beskytter stålet mod rust. Vinkelprofilen har den samme behandling, som også anvendes på vejskilte, rækværk og lignende, som dagligt udsættes for vejr og vind.

Se vores store udvalg af vinkelprofiler her.

Z profil stål

Z-profilerne har fået deres navn, fordi profilens form ligner bogstavet Z. Profiler fås primært i aluminium, og er velegnet til inddækning af f.eks. gavl og samlinger mellem facader. Z-profilerne er nemme at arbejde med, fordi aluminium meget blødt, og kan derfor nemt formes, og så er aluminium er et letvægts materialer. Du kan finde Z-profilerne i forskellige mål, så de passer perfekt til dit byggeprojekt. Z-profilen beskytter den vandrette samling, hvis plader eller træ ikke dækker facaden under samlingen. På den måde, kan du med Z-profilerne bestykke mod eventuelle skader, der kan opstå med tiden.

Se vores udvalg af Z-profiler her.

Hulprofil stål

Hulprofiler i stål, er firkantet stålrør, som kan anvendes til forskellige formål, hvor der er behov for styrke og bøjningsmodstand. Det kan f.eks. være som bordben, eller til opbygning af rammer til andre former for konstruktioner. Hulprofiler er lette, da de er hule, og er derfor nemme at arbejde med. Huldprofilerne er kvadratiske, og rektangulære, og kan fås med forskellige overfladebehandlinger, såsom galvaniseret stål, rustfrit og syrefast stål. Du kan også få sorte hulprofiler.

Se det store udvalg af huldprofiler her.   

Køb billigt stål på StålXperten.dk

Uanset om du handler som privat eller virksomhed, er du velkommen hos StålXperten.dk. Vi har det største udvalg af stålprodukter som armering til gulv, stålrør, fladstål, metalplader og meget mere.