IPE Bjælke på mål

Vælg mellem følgende dimensioner af IPE bjælker:
100x55mm, 120x64mm, 140x73mm, 160x82mm, 180x91mm, 200x100mm, 220x110mm, 240x120mm, 270x135mm, 300x150mm
Stålbjælkernes længder angives i meter

Priserne er alle excl skærringstillæg. For beregning af bjælkers størrelser og bæreevne, skal der kontaktes en ingeniør eller bygningskonstruktør

Læs mere
pr. side

12 Varer

Faldende orden
 1. Stålbjælke IPE H:80x46 mm (Bestillingsvare)Stålbjælke IPE H:80x46 mm (Bestillingsvare)
  Stålbjælke IPE H:80x46 mm (Bestillingsvare)
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 296,25 DKK
 2. Stålbjælke IPE H:100xB:55 mm (Bestillingsvare)Stålbjælke IPE H:100xB:55 mm (Bestillingsvare)
  Stålbjælke IPE H:100xB:55 mm (Bestillingsvare)
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 299,00 DKK
 3. Stålbjælke IPE H:120xB:64 mm (Bestillingsvare)Stålbjælke IPE H:120xB:64 mm (Bestillingsvare)
  Stålbjælke IPE H:120xB:64 mm (Bestillingsvare)
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 389,00 DKK
 4. Stålbjælke IPE H:140xB:73 mm (Bestillingsvare)Stålbjælke IPE H:140xB:73 mm (Bestillingsvare)
  Stålbjælke IPE H:140xB:73 mm (Bestillingsvare)
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 499,00 DKK
 5. Stålbjælke IPE H:160xB:82 mm (Bestillingsvare)Stålbjælke IPE H:160xB:82 mm (Bestillingsvare)
  Stålbjælke IPE H:160xB:82 mm (Bestillingsvare)
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 599,00 DKK
 6. Stålbjælke IPE H:180xB:91 mm (Bestillingsvare)Stålbjælke IPE H:180xB:91 mm (Bestillingsvare)
  Stålbjælke IPE H:180xB:91 mm (Bestillingsvare)
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 789,00 DKK
 7. Stålbjælke IPE H:200xB:100 mm (Bestillingsvare)Stålbjælke IPE H:200xB:100 mm (Bestillingsvare)
  Stålbjælke IPE H:200xB:100 mm (Bestillingsvare)
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 869,00 DKK
 8. Stålbjælke IPE H:220xB:110 mm (Bestillingsvare)Stålbjælke IPE H:220xB:110 mm (Bestillingsvare)
  Stålbjælke IPE H:220xB:110 mm (Bestillingsvare)
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 999,00 DKK
 9. Stålbjælke IPE H:240xB:120 mm (Bestillingsvare)Stålbjælke IPE H:240xB:120 mm (Bestillingsvare)
  Stålbjælke IPE H:240xB:120 mm (Bestillingsvare)
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 1.199,00 DKK
 10. Stålbjælke IPE H:270xB:135 mm (Bestillingsvare)Stålbjælke IPE H:270xB:135 mm (Bestillingsvare)
  Stålbjælke IPE H:270xB:135 mm (Bestillingsvare)
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 1.399,00 DKK
 11. Stålbjælke IPE H:300xB:150 mm (Bestillingsvare)Stålbjælke IPE H:300xB:150 mm (Bestillingsvare)
  Stålbjælke IPE H:300xB:150 mm (Bestillingsvare)
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 1.599,00 DKK
 12. Vederlags-/underlagspladerVederlags-/underlagsplader
  Vederlags-/underlagsplader
  Lev. omk. tillægges
  Vælg str, pris/stk
  99,00 DKK
pr. side

12 Varer

Faldende orden

I-bjælker i stål – Bærende stålbjælker, der fylder mindre

I-bjælker, eller rettere IPE bjælker, er stålbjælker, der anvendes til konstruktionsmæssige formål. Til forskel fra HEB bjælker, der har en profil med lige lange flanger og krop, så har IPE-stålbjælker kortere flanger i forhold til kroppen. Dette giver I-bjælken en dimension, der får IPE bjælken til at ligne bogstavet ”I”, hvilket selvfølgelig også er baggrunden for navnet bag ”I-bjælken”.

IPE-stålbjælkens slanke profil gør det muligt at få plads til IPE-bjælken på steder, hvor en HEB eller HEA-bjælke er for bred. Eftersom I-bjælken har en lavere massefylde, betyder det selvfølgelig også, at vægten på I-bjælker er betydeligt lavere, hvilket kan være relevant i visse sammenhænge. Den høje profil giver samtidigt en høj bæreevne, da den mindre bredde kun giver lavere styrke i forhold til vridning og belastning sidevejs på bjælken. H-bjælken ligner lidt I-bjælken, men den primære forskel på de to stålbjælker er, at flangerne, og nogle gange midterstykket, er større og tykkere, så stålbjælken ligner mere et ”H”, end et ”I”.

I-bjælker i stål er kun én type I-bjælker, der anvendes i konstruktionsmæssige sammenhænge. Det er nemlig også muligt at få I-bjælker i træ, der anvendes på samme måde, men som dog ikke har nær så høj en styrke som IPE stålbjælkerne. I-bjælker i træ har derimod en meget lavere vægt, der kan være fordelagtig i visse konstruktioner.

 

I-bjælker i stål til konstruktionsmæssige formål

Vores I-bjælker er fremstillet i varmvalset stål i kvaliteten S275JR+AR, hvilket er en standard for ikke-legeret stål. IPE stålbjælker i denne kvalitet egner sig især til konstruktionsmæssige formål.

IPE-bjælkerne opfylder kravene i EN 1090-2, som er en fælleseuropæisk standard for stålprodukter til konstruktionsmæssige formål. Bjælkerne er derfor velegnede til anvendelse i bygge- og anlægsprojekter uden begrænsning. I-bjælkespær anvendes typisk i byggeprojekter med lav belastning, hvor profilens lave vægt er en fordel. Det kan eksempelvis være i stålkonstruktioner i enkle bygninger som parcelhuse, værksteder, lader, og lignende. IPE-bjælker kan også supplere HEB-bjælker i letbelastede sektioner i mere komplekse byggeprojekter.

Hvis loftet skal understøttes, for eksempel hvis man fjerner en væg, er det muligt at bruge en limtræsbjælke i stedet, men fordelen ved en stålbjælke er bare, at den kan bære betydeligt mere vægt, og når man ser på, hvor mange træbjælker man skal bruge, før de kan bære lige så meget som stål, så vejer stålbjælkerne betydeligt mindre. Derudover gør vi opmærksom på, at man aldrig selv bør stå for monteringen af stålbjælker uden professionel hjælp, eftersom stålbjælker kan være svære at håndtere og på grund af vægten af stål.

Ved beregning af I-bjælkernes bæreevne og størrelse kontakt altid først en ingeniør eller bygningskonstruktør.

 

Hvad er forskellen på I-bjælkernes ståltyper?

Stål er en legering, og det betyder, at den ikke findes organisk i naturen, men derimod er en blanding af to eller flere materialer. Stål er nemlig hovedsageligt fremstillet af jern og kulstof, hvor kulstoffet går ind og forbedrer den atomiske struktur og gør jernet betydeligt stærkere. Dette gør blandt andet stål til et fordelagtigt materiale til at konstruere I-bjælker i.

Men stål kan ruste, så hvis din I-bjælke skal stå ude i regn og slud og stå imod naturens luner, så kan det være en god idé at anskaffe din IPE bjælke i rustfrit stål. Rustfrit stål fremstilles på samme måde som almindeligt stål med den ekstra tilføjelse, at legeringen indeholder nikkel og minimum 10,5% krom. Fordelen ved denne tilføjelse er, at der dannes en hinde af uopløselige oxider på overfladen og beskytter I-bjælken. En I-bjælke i rustfrit stål vil dog aldrig være 100% rustfri. Afhængig af miljøet og hvor den er opsat, kan der forekomme situationer, hvor den I-bjælke vil ruste alligevel. Som for eksempel hvis den skal udstå særligt forurenede eller aggressive miljøer. Dertil skal man nemlig bruge en I-bjælke i syrefast stål.

En syrefast IPE bjælke er kvalitetstrinet over den rustfrie I-bjælke. Syrefaste I-bjælker er også en legering med krom og nikkel, men derudover er den også legeret med molybdæn, der ligesom krom og nikkel hjælper med at skabe en hinde, der beskytter I-bjælken og gør den syrefast.

 

Andre former for I-bjælker

Leder man efter et stærkere alternativ til IPE-bjælken, er der også INP-bjælken. Ligesom IPE-bjælken har den mange af de samme anvendelsesmuligheder, og ser man på de to I-bjælker side om side, så ligner de begge to rigtigt meget hinanden, de har nemlig begge den karakteristiske ”I”-form. Den primære forskel, hvorpå INP-bjælken skiller sig ud fra IPE-bjælken, er, at den har tykkere midterstykke og flanger. Det betyder, at denne I-bjælke har en bedre og højere bæreevne, men også at den har en højere vægt end IPE-bjælken.

 

IPE bjælker i de dimensioner du skal bruge

Her på StålXperten finder du et stort udvalg af stålbjælker til byggeri og andre konstruktionsmæssige formål. Vi har I-bjælker i mange dimensioner, og vi tilbyder at skære bjælkerne i de længder, som du har brug for. Priserne ved produkterne er derfor pr. meter, og hertil lægges et skæringstillæg på 179 kroner per bjælke. Den maksimale længde er 15 meter. Vær dog opmærksom på, at I-bjælker og andre stålbjælker ikke tages retur, når bjælken er blevet skåret efter dine mål.

Vi har IPE bjælker i rustfrit stål og IPE bjælker i syrefast stål til opgaver, hvor der er brug for en I-bjælke, der har brug for at kunne tåle mere krævende formål. Udover I-bjælker til lave priser, finder du også mange andre stålprodukter her på siden. Er I-bjælken ikke den rette stålbjælke, så har vi var også H-bjælker i galvaniseret, rustfrit og almindeligt stål, samt UPE-stålbjælker. Skal du bruge metalplader, stålrør eller rionet, så finder du også stærke priser på disse produkter lige her på StålXperten.