Rustfrie stålplader

Rustfri koldvalsede stålplader med forskellige typer overfladebehandling.
Læs mere

Rustfri stålplade

Rustfri stålplader er metalplader i rustfrit stål, som du her finder i forskellige dimensioner og mange tykkelser samt med forskellige efter- og overfladebehandlinger, der giver hver type nogle særlige egenskaber.

Plader i rustfrit stål er fremstillet af almindeligt stål tilsat tilsat grundstoffet chrom. Grænsen for hvornår man må kalde stål for rustfrit er fastsat til et indhold på mindst 12% chrom. Stålpladerne kan derudover være tilsat grundstoffer som Nikkel, Molybdæn, Mangan og andre grundstoffer, der giver stålet forskellige egenskaber som højere styrke eller bedre svejsbarhed.

Rustfri stål plader fås som både varmvalsede og koldvalsede stålplader samt med forskellige efter- og overfladebehandlinger som 2B finish, blankglødning, tørslibning, vådslibning eller som dørkplader med skridsikkert mønster.

Den grundlæggende forskel på varmvalsede og koldvalsede rustfrit stål plader har at gøre med temperaturen som pladerne er valset under. Når pladerne presses gennem valser for at opnå den ønskede tykkelse, så sker det i første gang i varm tilstand. Her er der så tale om varmvalsede plader. Nogle plader valses efterfølgende igen, men nu i kold tilstand, og de kaldes derfor koldvalsede. Grunden til at man koldvalser rustfri stålplader er, at efter varmvalsningen kan stålet give sig en smule under nedkølingen. Det sker ikke efter koldvalsningen, og derfor har koldvalsede stålplader mere nøjagtige mål og desuden en flottere finish.

 

Fodspark, dørplade eller stænkplade i rustfrit stål

Rustfri stålplader kan bruges til mange ting, og egner sig især på steder, hvor stålpladen udsættes for vand og andre ting, som almindeligt stål ikke vil kunne holde til, men som en plade i rustfrit stål fint klarer.

Plader i rustfrit stål kan for eksempel anvendes til fodspark på yderdøre og andre dørplader. Hvis hunden har det med at springe op ad døren og kradse for at komme ind, så kan du montere en stålplade, for at beskytte dørens træværk.

Du kan også lave en stænkplade i rustfrit stål til montering over dit komfur eller køkkenbord og få en rustfri flade, som beskytter mod stænk fra madvarer og væske. Har du hvidevarer i rustfrit stål, så vil en stænkplade i stål med sikkerhed passe godt dertil.

 

Køb rustfrie stål plader billigt på StålXperten.dk

Her på StålXperten finder du et stort udvalg af rustfrit stålplader i 0,5 mm tykkelse, 2mm, 5 mm og mange andre tykkelser. Du finder desuden et stort udvalg af andre stålprodukter, som stålrør, stålbjælker, stangstål og værktøj til arbejde med stål og metal. Køb dine rustfri stålplader i dag inden kl. 12, så leverer dine plader i morgen!