Rationel_logo

Igennem 60 år har Rationel fokuseret på godt, solidt håndværk med øje for detaljen. Dette har resulteret i et unikt sortiment af døre og vinduer.

Få et tilbud på Rationel døre

Døre påvirker det samlede indtryk af boligen, og det er derfor vigtigt at vælge den helt rigtige dør, der harmonerer med den oprindelige byggestil. Hos BygMax kan du bestille nye Rationel døre efter dine specifikke mål og ønsker, herunder materiale, farve, design osv. Du kan finde et bredt udvalg af forskellige typer af udvendige Rationel døre, uanset om du ønsker en mere moderne eller klassisk dør - udvalget af dørløsninger fra Rationel er stort. Med en Rationel dør er du derfor sikret en dør i høj, solid kvalitet, hvor der ikke er gået på kompromis med funktionalitet og design. 

Læs om de forskellige muligheder og bliv guidet til at vælge netop den dør fra Rationel, som opfylder dine ønsker.

Rationel_vindue

Rationel døre i flere forskellige typer

  • Rationel yderdør: En yderdør fra Rationel, som også bliver kaldt en facadedør, rammedør og pladedør, er husets hoveddør. Yderdøren er et vigtigt element, da det påvirker husets visuelle udtryk og stil. Det er derfor vigtigt at overveje, hvilken funktion og behov døren skal varetage samt dens udseende og udformning, når du skal vælge en Rationel yderdør.  
     
  • Rationel terrassedør: En terrassedør fra Rationel skal kunne forbinde boligens inde- og udeareal, og skal derfor kunne give nem adgang til haven eller altanen. En Rationel terrassedør kommer enten som enkelt- eller dobbeltdør med dør- eller vinduesprofil og kan tilpasses dine mål og ønsker.  

  • Rationel altandør: En altandør er en funktionel, indadgående dør, som skal kunne åbnes med en dreje- og kipfunktion via altandørens greb. Disse to funktioner gør det nemt at lufte ud og få adgang til altanen. En altandør fra Rationel kan anvendes til alle typer af byggerier, men døren er især velegnet til franske altaner og lignende.
      
  • Rationel hæveskydedør: En Rationel hæveskydedør giver et stort lysindfald og et godt udsyn, som forbinder boligens inde- og udeareal. Denne dørtype fra Rationel er derfor et godt alternativ til den almindelige Rationel terrassedør, hvis man ønsker at udnytte pladsen til fulde, da den ikke har noget svingareal. 

Rationel FORMA og FORMAPLUS

Døre med et klassisk design

Vælg en dør med profilerede karme og klassiske sprosser, der giver døren unikke detaljer. Rationels klassiske serier hedder FORMA og FORMAPLUS og passer godt til ældre og/eller klassiske huse.

klassisk

Rationel AURA og AURAPLUS

Døre med et moderne design

Vælg en klassisk dør med slanke, rene linjer, som giver et enkelt udtryk. Rationels moderne serier hedder AURA og AURAPLUS og passer godt til nyere, moderne huse.

moderne

Rationel anvender solide materialer til deres Rationel døre

En Rationel dør skal opfylde en lang række af praktiske behov og modstå vind og vejr, hvilket sætter høje krav til dørens holdbarhed. Med en udvendig dør fra Rationel er du sikret en dør i topkvalitet med lang levetid på 50 år. Rationel arbejder målrettet med dørenes kvalitet og holdbarhed, og alle deres materialer til deres Rationel døre er derfor certificerede med branchens højeste standarder inden for kvalitet, holdbarhed og energi. Rationels udvendige døre er fremstillet af FSC-certificeret fyrretræ fra nordiske skove, og dørene er enten fremstillet af træ eller en kombination af træ og vedligeholdelsesfri aluminium. Rationel giver op til 10 års garanti på deres Rationel døre afhængig af dørløsningen og under forudsætning af, at de er monteret og vedligeholdt efter deres anvisninger.  

Træ døre Rationel

Dør-serierne AURA og FORMA fra Rationel består af en solid trækonstruktion, hvilket giver dørene en høj isoleringsevne, lang levetid og et naturligt, smukt udseende.  Ratioenl døre i træ kræver lidt mere vedligeholdelse end træ/alu døre, da dørene bør gennemgås årligt for eventuelle revner i malingen. Dørenes glaslister er fremstillet af aluminium, hvilket giver en forlænget levetid på dine Rationel døre. 

d_r_med_tr_

Træ/alu døre Rationel

Dør-serierne AURAPLUS og FORMAPLUS fra Rationel består af en solid trækonstruktion med en aluminiumsprofil på dørens udvendige side. En træ/alu dør fra Rationel kræver minimal vedligholdelse, da den udvendige aluprofil er stort set vedligeholdelsesfri og modstandsdygtig overfor vind og vejr. Vask blot dørene udvendigt et par gange om året og få stadig alle fordelene fra træet. 

tr_og_alu

Rationel tilbyder et bredt udvalg af farver til deres døre

Rationel_maling

Farver til træ og træ/alu døre

Vælg mellem mange forskellige farvemuligheder til din dør, som ikke nødvendigvis behøver at være den samme inden- og udendørs. Foruden Rationels tidløse standardfarver som ses på billederne, tilbyder Rationel frit valg mellem 210 RAL-farver eller NCS-farver, som er en speciel granitfarve, som giver dørene et mere rustikt look - farvemulighederne til din Rationel dør er derfor mange. 

RAL-farverne kan anvendes til både træ og træ/alu døre fra Rationel, hvorimod granitfarverne kun kan bruges til træ/alu døre. 

Glas med egenskaber til din Rationel dør

Designmuligheder

Når du vælger at købe en dør fra Rationel, findes der et væld af designmuligheder, så det er muligt at få lige præcis den dør fra Rationel, der passer til din bolig.

Forskellige grebsmuligheder til din dør

Grebet på en dør er en vigtig, lille detalje, som bør tage hensyn til døren og boligens byggestil. Afhængig af dørtypen kan man vælge mellem mange forskellige typer af greb hos Rationel. Vælg bl.a. mellem langskiltet greb, roset greb, greb med kodelås, greb fra anden arkitekt til din Rationel dør.

greb_den_rigtige
sparkeplade_billede_rigtig

Sparkeplade til din Rationel hoveddør

Yderdøren bliver brugt mange gange i løbet af dagen, hvilket stiller høje krav til dørens holdbarhed. Ved at montere en sparkeplade på din Rationel hoveddør er døren ekstra beskyttet mod hverdagens slidtage. Sparkepladen er et tilvalg.

Få et godt tilbud på dine nye Rationel døre

Send en skitse af den dør fra Rationel, som du kunne tænke dig. Medgiv så mange oplysninger på døren som muligt med dine ønsker såsom mål, design og antal - vi skal nok kontakte sig, hvis vi mangler flere oplysninger. 

f_et_godt_tilbud_billede

Prøv Rationels nye app

Vælg de rigtige Rationel døre til dit hus - se dit eget hus med nye døre fra Rationel.

Interesseret i en pris på Rationel døre?

Vælg hvilken type dør fra Rationel du ønsker et tilbud på og modtag en pris på dine nye Rationel døre på din mail indenfor 5 hverdage. Prisen er beregnet ud fra dine specifikke ønsker, tilvalg og mål, hvilket gør det muligt at skræddersy din helt egen dørløsning fra Rationel. Få et konkret, uforpligtende tilbud på din dør fra Rationel herunder.