Stålrør

Her finder du alt i stålrør både svejste, sømløse, galvaniserede, rustfrie og firkantede rør samt hulprofiler og C-profiler. Alle stålrør leveres som udgangspunkt i hele længder a 6 meter medmindre andet er angivet.

Læs mere

Stort udvalg af stålrør hos StålXperten

Blandt vores store udvalg af stålrør kan du finde gevindrør og damprør, sømløse stålrør, hulprofiler, svejste stålrør, galvaniseret stålrør, firkantede stålrør, rustfri rør, hulprofil, ovale rør, C-profiler og meget mere her på siden. Du kan også finde alt i rørbærer. Alle stålrør leveres hovedsagelig i hele længder af 6 meter, medmindre andet er angivet i varenavnet eller produktets beskrivelse. 

Stålrør anvendes til rigtig mange formål. Du kan anvende stålrør til ben på dine møbler, hvor stålrør kan give slanke, men stærke ben dit bord kan stå på og som stoleben. Firkantede stålrør kaldes også for hulprofiler, som du eksempelvis kan anvende til opbygning af rammer eller lignende. Den firkantede profil giver en stor styrke og modstand mod bøjning, og holder sig let.

Runde stålrør kan også anvendes som vandrør, hvis du f.eks. skal lav en udendørs vandhane til vandslangen eller hvis du skal lave vandrør til vaskemaskine eller lignende. Her giver det ikke mening at bruge de bløde pex rør, men i stedet stålrør, som sidder synligt i rørbærere på væggen eller loftet. De kan også anvendes til at trække el-ledninger i, hvis ledningerne sidder et sted, hvor de kan blive udsat for tryk ved påkørsel eller lignende. Et stålrør omkring ledningen vil beskytte ledningen og kan forhindre kortslutning, hvis noget skulle støde på røret.

C-profiler

C-profil er en af de mere almindelige former for stålprofiler, som er velegnet til opbygning af gipsvægge og gipslofter. De C-profiler du finder blandt vores udvalg er kraftige og har en høj bæreevne.

Du kan anvende C-profiler til mange forskellige formål, som eksempelvis kædeføring, plastskinner, glideskinner og hjemmebyggede skydedøre- eller porte, hvor der normalt er behov for kraftige skinner.

Svejste stålrør

Svejste stålrør fremstilles, som navnet antyder, ved at en plade med den samme bredde som stålrørets ønskede omkreds køres gennem en stålvalse og bøjes til et rør, hvorefter samlingen på langsiden af røret svejses sammen. Samlingen på svejste stålrør kan svejses på to måder: stuksvejsning eller lapsvejsning. Ved stuksvejsning er kanterne lige skåret og svejses i en længdesøm. Ved lapsvejsning er kanterne derimod skåret skråt på overkanten og underkanten, og når pladen bukkes til et rør i stålvalsen, gøres det sådan, at de to skrå kanter overlapper hinanden, hvorefter de sammensvejses til en stærk samling.

Sømløse stålrør

Sømløse stålrør fremstillet i stedet med den såkaldte Mannesmann metode, som er opkaldt efter de to tyske brødre Reinhard og Max Mannesmann, der i slutningen af 1800-tallet tog patent på en særlig teknik til udarbejdelse af stålrør uden søm. Sømløse stålrør er således uden svejsning, hvilket gør, at stålrøret ikke på samme måde har et svagt punkt ved samlingen, hvor røret lettere kan sprænge eller ruste. Rørene produceres ved Mannesmann metoden ud af et massivt stykke opvarmet rundt stål, som valses gennem konisk udformede valser og presses hen over en dorn, som laver et hul midt gennem det massive runde stykke stål. Efter den indledede valsning kan rørene forarbejdes yderligere ved presning, trækning eller yderligere valsning, indtil de opnår de ønskede dimensioner.

Hulprofiler

Hulprofiler eller firkantrør er firkantede stålrør, som er fremstillet ved koldvalsning. Koldvalsning er en fremstillingsproces, hvor stålet valses i kold tilstand efter den indledende valsning, hvor stålet er varmt. Efterfølgende glødes stålet ved at det opvarmes, afkøles og rengøres. Glødningen er med til at forhindre revnedannelse og brud som følge af koldvalsningen. Koldvalset stål er i forhold til varmvalset stål bedre på en række område. Det kan give et tyndere materiale, en pænere overflade, mere præcise mål og bedre formningsegenskaber. Koldvalsede hulprofiler fås som ligesidet, hvor rørene har en kvadratisk profil, og som uligesidet, hvor rørene har en rektangulær profil.

Rustfrie stålrør til mange formål

Rustfri stålrør er lavet af rustfrit stål, som ud over jern indeholder mindst 10% krom og også kan indeholde nikkel, kulstof og molybodæn. Tilsætningen af de ekstra legeringselementer er med til at give det rustfri stål forskellige mekaniske og korrosionsmæssige kvaliteter, som gør at det egner sig bedre til brug i nogle situationer, hvor almindeligt stål hurtigt ville ruste og miste sin styrke. Stålrør i rustfrit stål kan anvendes til blandt andet nedgravede varme- og drikkevandsinstallationer, hvor det rustfri stål vil have en langt bedre holdbarhed i den fugtige jord end almindeligt stål. Det kan også med fordel anvendes i områder, hvor rørene er særligt udsatte for vind og vejr. Selv om rustfri stålrør har en stor modstandsdygtighed mod korrosion, så kan rustfri stål dog alligevel ruste, hvis det udsættes for syreholdige væsker, kemikalier, saltvand og lignende over en længere periode.

Køb stålrør, fladovale rør og firkantrør i stål på StålXperten.dk

Står du og mangler et stålrør, som vi ikke har på siden endnu? Så opret en prisforespørgsel med information om hvilken type rør du skal bruge og hvor mange du skal bruge. Så vil en af vores medarbejdere inden for få dage sende dig en mail med et godt tilbud på de stålrør, du skal bruge.

Har du spørgsmål til vores stålrør eller nogle andre af vores mange stålprodukter, så er du velkommen til at skrive til os gennem kontaktformularen eller ringe på 73 55 10 20 mandag-torsdag kl. 8.00-16.30 og fredag 8.00-15.30.