Aluminiumsprofiler

Afdækningsprofiler i aluminium og malet aluminium
Læs mere

Aluminiumsprofiler til dit byggeri

Hos StålXperten finder du ikke bare en masse billige stålprodukter som armering, stålrør, stålbjælker og stålplader, men også billigt aluminium, messing og kobber. Skal du bruge aluminiumsprofiler, så er du kommet til det rette sted, for her finder du et stort udvalg af profiler, som bruges til alt fra inddækning af sternbrædder, til tagfod og skotrende og til sålbænke under vinduer. Du kan vælge mellem enten blanke aluminiumsprofiler eller sortmalede aluminiumsprofiler, og på den måde bruge profilerne til at præge arkitekturen på dit hus.

 

Derfor skal du bruge aluminiumsprofiler

Aluminiumsprofiler bruges generelt til at lede regnvand de rigtige steder hen, så det ikke fører til fugtskader på bygningen.

En aluminium profil er både formbar og let at klippe og bukke omkring hjørner og ved samlinger af bygningsdele. Samtidig er aluminium et utroligt vejrbestandigt materiale, og bruges af denne grund ofte på skibe og både. Aluminium ruster nemlig ikke som almindeligt stål, og det er både billigere og lettere end rustfrit eller syrefast stål. Tidligere har man anvendt zinkprofiler til samme formål, men den lave pris på aluminium samt muligheden for at vælge flotte blanke eller sortmalede aluminiumsprofiler, har ført til at de fleste vælge denne type profiler til deres hus.

Profiler i aluminium ruster ikke, men kan dog godt oxidere, hvilket er en hvid udfældning i overfladen, som svarer til rust på jern. Det sker hvis aluminiumsprofilerne kommer i kontakt med alkaliske bygningsmaterialer som eksempelvis frisk beton eller monteres i berøring med jern, bly eller kobber, eller hvis aluminiummet udsættes for andre former for syre, stærkt basiske opløsninger eller imprægneret træ med kobberholdige salte.

 

Forskellige typer aluminiumsprofiler

Skotrender er en rende til afledning af vand fra taget. på steder hvor to tagflader mødes i en 90 graders vinkel, som det ses på mange såkaldte vinkelhuse. Fodblik anvendes under den nederste tagsten eller tagplade til at sikre at vandet enten ledes i tagrenden eller drypper af, frem for at løbe ned ad muren. Brugen af aluminiumsprofiler skyldes, at det er svært at sikre tagkonstruktionen mod indtrængende vand på disse steder kun ved hjælp af tagstenene eller tagpladerne.

Aluminiumsprofiler bruges også til inddækning af sternbrædder eller limtræsbjælker på tagkonstruktioner.  Her anvendes en sternkapsel eller limtræsprofil, der monteres ovenpå brædderne eller limtræsbjælken, så oversiden er beskyttet mod regn. Vindskeder og sternrender anvendes ligeledes ved sternbrædder til at lave en vandtæt overgang mellem sternbrædderne og tagfladen. Aluprofiler til sternbrædder og bjælker fås i flere standardstørrelser, som passer til de fleste brædder og bjælker. Alternativt kan man få en universalkapsel, som kan bøjes flere steder og på denne måde tilpasses taget.

Facadeprofiler i aluminium bruges til vandrette samlinger mellem murværk og træbeklædning, eksempelvis på gavle, hvor den nederste del af muren er mursten og den øverste del er brædder. Facadeprofiler skrues fast på bags brædderne og går under dem og ud over forsiden af murværket, hvorved vandet ikke kan trænge ind i samlingen. Drypkanten på profilerne sørger for at regnvand, som løber ned af træværket, bliver ledt væk fra murværket og ikke løber ned ad muren. Det er også en mulighed at montere store aluminiumsplader på hele trægavlen, og derved få en eksklusiv og vedligeholdelsesfri gavlbeklædning.

Aluminiumsprofiler bruges også til sålbænke under vinduer, hvor det er et smart og helt tæt alternativ til sålbænke i eksempelvis mursten. Sålbænken leder regnvand væk fra vinduet og ud over forsiden af muren, da vinduer typisk sidder en smule tilbagetrukket. En sålbænk i aluminium giver både dit hus et flot udseende, men er også en praktisk og vedligeholdelsesfri løsning til afledning af vand ved vinduer. 

 

Køb aluminium profiler hos StålXperten

StålXperten har både salg til private og erhvervskunder, og leverer alt du skal bruge i stål og aluminiumsprofiler til adresser over hele landet (undtaget ikke-brofaste øer). Har du spørgsmål til din ordre eller vores udvalg af aluminiumsprofiler, så kontakt os via kontaktformularen.