Varmtvalsede stålplader

Varmtvalsede stålplader i stålkvalitet 240/S235JR sort dekaperet stål og tykkelser fra 2 mm til 15 mm. Varmtvalsede stålplader bruges bredt i konstruktioner som bygninger og broer, til maskiner og biler. Dekaperingen er en kemisk rengøring, der minder om bejdsning. Stålpladerne rengøres med opvarmet saltsyre, for blandt andet at fjerne glødeskaller og efterlade stålpladen med en pæn, ren og glat overflade. 

Læs mere

Billige stålplader hos StålXperten

StålXperten er din ekspert i stål og her finder du alt i stål, fra rionet, stålbjælker og stangstål og fladstål til værktøj og maling til bearbejdning af overfladebehandling af stålprodukter. Når du skal arbejde med stål, så finder du alt til arbejdet her.

Blandt vores mange produkter finder du også et stort udvalg af metalplader i stål, aluminium, kobber og messing. Skal du bruge billige stålplader, så anbefaler vi de varmvalsede stålplader, der egner sig godt til mange formål.

Stålplader kan blandt andet bruges til konstruktioner, beklædning af vægge, døre og andet, til fremstilling af møbler og andet inventar eller til noget helt andet. Uanset hvad du skal bruge stålplader til, så finder du ets tort udvalg af varmvalsede stålplader i tykkelser fra 2 mm og helt op til 15 mm og i størrelser fra 100x200 cm og helt op til 200x600 cm.

Stålpladerne er fremstillet i stålkvalitet S235JR, der er den mest udbredte ståltype inden for ikke-legeret strukturelt stål, og som har en specificeret minimumsstyrke på 235MPa. At der er tale om ikke-legeret stål betyder, at der er tale om rent stål uden tilsætning af yderligere grundstoffer, der kan give stålet andre mekaniske egenskaber. Stål i stålkvalitet S235JR egner sig til konstruktionsmæssige forhold.

 

Hvad er forskellen på varmvalsede og koldvalsede stålplader?

Stål fremstillet ved at blande jern og kulstof. Det giver produkt med større styrke, og derfor er stål særligt godt egnet til mange formål, hvor der er behov for jern med stor styrke.

Under fremstillingen af stålplader, støbes man først stålet i tykke ”slabs”, som der tykke, flade plader, der derefter skal forarbejdes videre til eksempelvis stålplader. Mens de tykke slabs fortsat er varme, valses de på kraftige ruller, som valser det varme stål ud i tyndere stålplade, der rulles sammen til såkaldte coils, der er betegnelsen for en lang sammenrullet stålplade. De coils man får ud af forarbejdningen af varme slabs, kaldes varmvalset stål.

Ligesom varmvalsede stålplader får sit navn fra stålets temperatur under valsningen, så får koldvalsede stålplader også deres navn ved, at de er valset i kold tilstand. Koldvalset stålplader fremstilles ved at stål, som i første omgang er varmvalset til én tykkelse coils, afrenses og valses igen, så man får en tyndere stålplade, der ligeledes rulles til en coil. Koldvalset stål har finere tolerancer med hensyn til dimensioner og stålet har en flottere overfladefinish, da koldvalsede stålplader ikke afkøler efter valsningen i kold tilstand.

Koldvalset stål er en videre bearbejdning af varmvalset stål, og derfor vil koldvalset stål typisk have en højere pris end varmvalset stål.

De to typer stål egner dog i mange sammenhænge sig til samme formål. Både koldvalsede og varmvalsede stålplader kræver overfladebehandles med eksempelvis metalmaling, hvis de anvendes udendørs eller steder hvor de udsættes for fugt eller lignende.

Forskellen på koldvalsede og varmvalsede stålplader ligger altså i overfladens finish, der er pænere på koldvalset stål, og i tolerancerne på stålet dimensioner, som er finere på koldvalsede stålplader.

 

Køb billige stålplader på StålXperten.dk

Køb billige stålplader her på StålXperten. Her kan du handle uanset om det er som privatperson, virksomhed eller offentlig institution, og vi leverer varerne til alle brofaste danske adresser inden for få dage. Da levering typisk sker med store lastbiler gælder dog nogle særlige forhold for fragt og levering, som du kan læse her.