Perforerede stålplader

Stålplader med perforeringer i mange mønstre, eksempelvis kløverblad, runde, aflange, firkantede samt mere specielle mønstre. Fås i flere tykkelser og pladestørrelser.

Læs mere

Perforerede stålplader – Flotte stålplader til udsmykning, ventilation og mere!

Hos StålXperten kan vi altid tilbyde et stort udvalg af metalplader med forskellige overfladebehandlinger og i forskellige metaller. Om det så er plader i stål, kobber, zink eller aluminium, så finder du det lige her inde på vores webshop. Derudover kan vi også tilbyde plader med diverse mønstre som riffelplader, tåreplader, eller som denne tekst primært vil omhandle, perforerede stålplader.

Perforerede stålplader kan anvendes til et utal af formål og for bare at fremsige et par stykker, kan vi nævne facadebeklædninger, solafskærmninger, ventilation, radiatorskjulere, rækværk og meget, meget mere. Fra vores udvalg af perforerede stålplader kan vi blandt andet tilbyde plader med følgende perforeringer:

  • Runde huller, der tillader at kombinere styrke med høj luftprocent
  • Firkantede huller, som gør det muligt at få en høj luftprocent, når man kombinerer sikkerhed og luftgennemstrømning
  • Kløverbladformede huller, som har et mere dekorativt udtryk, som man især ser ved radiatorskjulere
  • Sekskantede huller, der kan yde en luftprocent helt op til 85%

De perforerede stålplader kan fås i forskellige typer af stål og overfladebehandlinger, som koldt- eller varmvalsede stålplader, galvaniserede, syrefaste eller endda rustfrie perforerede stålplader. Stålpladerne fås naturligvis i forskellige størrelsesdimensioner (tykkelse, længde, bredde) og med perforeringer i forskellige størrelser.

 

Hvad kan man bruge en perforeret metalplade til?

En perforeret metalplade er en stålplade med huller, hvor der er trykket mønstre gennem hele pladens overflade. Perforerede stålplader fås i et væld af størrelser, tykkelser og variationer, og de mange typer af perforeringer giver mulighed for at finde de stålplader med perforeringer, som passer til lige præcis det design, som du har i tankerne.

Perforerede stålplader kan bruges til utroligt mange ting, men fælles for de mange anvendelsesmuligheder er typisk, at stålpladerne bruges til afskærmning, hvor der samtidig ønskes ventilation. Det kan være som en midlertidig løsning for en rude i en dør, som hegn eller som front i en radiatorskjuler. Uanset hvad stålpladerne skal bruges til, så giver vores store udvalg mulighed for at købe en plade, som passer lige netop til det, som du skal bruge den til. Du kan vælge mellem moderne aflange perforeringer, eller klassiske kløverblad perforeringer samt firkantede, runde og sekskantede perforeringer. På den måde finder du en perforeret plade, som ikke bare har en praktisk funktion, men også designmæssigt passer ind. Hver type fås med mange forskellige størrelse huller, så du derved kan styre gennemstrømningen af lys eller luft ved at vælge store eller små huller.

 

Radiatorskjuler med perforeret stålplade kløvermønster

En meget udbredt anvendelse af perforerede stålplader er som plade i en radiatorskjuler. Perforerede stålplader er oplagte at anvende som plade i radiatorskjulerens forside, fordi de er tynde og dermed ikke gør radiatorskjuleren større og mere klodset end nødvendigt. Perforeringerne tillader samtidig, at varmen trænger igennem og ud i lokalet, og at din radiatorskjuler kan tilpasses din indretningsstil med de forskellige typer perforeringer, eksempelvis det populære kløvermønster.

Det er nemt at bygge sin egen radiatorskjuler med en perforeret plade og kan gøres på mange måder. Her får du en kort gennemgang af, hvordan det i grove træk kan gøres med perforerede stålplader:

  • Byg en ramme omkring radiatoren under vindueskarmen i eksempelvis 21x43 fyrretræslister. Det er vigtigt, at radiatorskjuleren har luftspalter foroven og forneden. En radiator fungerer nemlig ved, at varm luft omkring radiatoren stiger op og trækker ny kold luft fra gulvet op, som så opvarmes. Denne cirkulation brydes, hvis ikke luften kan passere omkring og bag radiatoren, så selv om der kan passere varme gennem de perforerede stålpladers huller, så skal der også være en luftspalte på omkring 5 centimeter forneden og 3 centimeter foroven.
  • Lav også en ramme ud af fyrretræslister, som stålpladerne skal sidde på bagsiden af, og som efterfølgende kan monteres på rammen under vindueskarmen.
  • Nu skal ramme og stålplade males. Start med at rense den perforeret plade med rensebenzin. Stålpladerne er påført et tyndt lag olie, der skal forhindre rust, men som også vil forhindre, at malingen sidder ordentligt fast, hvis det ikke fjernes. Grund stålpladerne og mal dem med en metalmaling i den farve, du ønsker.
  • Montér til sidst de perforerede stålplader foran radiatoren, for eksempel ved at skrue dem fast med indfarvede skruer eller lave beslag som radiatoren kan hænge i.

Og det er såmænd bare dét, der skal til for at bygge en radiatorskjuler med perforerede stålplader. Oftest ser vi, at man bruger de kløverperforerede stålplader til radiatorskjuleren, men vi har også specialperforerede stålplader, der kan bruges lige så vel. Her kan du fået et mere spændende og dekorativt design. Se bare vores flotte specialperforerede stålplader lige her.

 

Hvilken ståltype skal mine perforerede stålplader have?

Uanset hvilket byggeprojekt du skal i gang med, kan man nemt komme i tvivl om, hvilken slags stål eller overfladebehandling dine perforerede stålplader skal have. Alt eftersom, hvad du skal bruge dine perforerede stålplader til, og hvilket miljø de skal opsættes i, har nemlig en rigtigt stor betydning for, hvor godt dine perforerede stålplader holder. Vi vil her kort gennemgå, hvad de forskellige termer betyder, samt hvor de pågældende stålplader bedst kan anvendes.

Inden for stål taler vi ofte om rustfrit stål, galvaniseret stål og syrefast stål:

 

Rustfrie perforerede stålplader

Som navnet indikerer, så er en rustfri stålplade fremstillet af en ståltype, der ikke er beregnet til at ruste – det skal dog siges, at rustfrit stål aldrig vil være 100% rustfrit.

Stål er en legering, og det vil sige, det er en blanding af to eller flere stoffer. For at fremstille stål skal man blande kulstof og jern, men hvis man tilsætter to yderligere stoffer, nemlig krom og nikkel, får man rustfrie stålplader.

Rustfrie perforerede stålplader har derfor sværere ved at ruste, så de egner sig til udendørsbrug. Men som tidligere nævnt, betyder det ikke, at rustfrie perforerede stålplader slet ikke kan ruste. Rustfrie stålplader kan nemlig stadig ruste, hvis de ikke bliver udsat for syre, havvand og nogle gange endda salt. Dertil skal man nemlig have syrefaste eller galvaniserede stålplader.

 

Syrefaste perforerede stålplader

Syrefast stål har mange af de samme egenskaber som rustfrit stål, og de to ståltyper ligner også hinanden meget. Den primære forskel er, at ved syrefaste perforerede stålplader er der tilsat mindst 2% molybdæn, som gør de perforerede stålplader bedre resistente mod syreskader. Det anbefales, at man anvender syrefaste perforerede stålplader ved kystnære områder, klorholdige områder, udendørs og ved kemisk eller medicinal industri.

Generelt kan man sige at for at holde sine perforerede stålplader rustfrie, er det ikke kun selve metallet, man skal have i tankerne, men lige så meget miljøet, som stålpladerne skal opbevares i.

 

Galvaniserede perforerede stålplader

Den sidste måde, hvorpå man kan gøre sit stål mere bestandigt over for rust, er ved at galvanisere det. Her dypper man de perforerede stålplader i varmt, smeltet zink, så det klæber sig til stålpladerne. Når zinken så kommer i kontakt med ilten, vil zinken begynde at ruste, hvorved den danner zinkoxid, som skaber et beskyttende lag for stålpladerne, så det er zinken, og ikke stålet, der ruster.

Galvaniserede stålplader er et populært valg blandt forbrugere, eftersom det effektivt beskytter stålpladerne, men også fordi det generelt kan være betydeligt billigere at producere galvaniseret stål frem for syrefaste eller rustfrie stålplader.

Ulempen ved galvaniserede stålplader er dog, at de kan være svære at arbejde med. Eftersom de kun har fået en overfladebehandling, er der altid en fare for, at de kan miste den igen. Især hvis man bearbejder sine stålplader og skærer i dem, vil de netop ikke være beskyttet, der hvor de er blevet skåret.

 

Køb perforerede stålplader på StålXperten

På StålXperten finder du Danmarks største udvalg af perforerede stålplader i almindeligt og rustfrit stål med mange forskellige typer af perforeringer.

Vores perforerede stålplader kan anvendes til stort set ethvert formål. Om du skal bygge hegn, facader, radiatorskjulere eller hvilket som helst andet gør-det-selv-byggeprojekt, så finder du det lige her.

Hos StålXperten har vi altid lave priser på perforerede stålplader, og ofte kan vi levere på kun få dage. Bestil dine perforerede stålplader hos os i dag og få dem leveret direkte til din adresse.

Køb dine perforerede stålplader i runde, aflange, firkantede, sekskantede eller endda kløverbladsformede mønstre, og vælg også om det skal være i almindeligt stål, galvaniseret, syrefast eller rustfrit stål. Hos StålXperten finder du også et stort udvalg af andre stålplader uden perforeringer, som fx vores varmtgalvaniserede finplader, corten korrosionstræge plader, quarto varmtvalsede plader eller endda varmebestandige stålplader.