Zinkplader

Valsblanke og forpatinerede zinkplader i flere forskellige tykkelser.

Læs mere
Der er ingen produkter, der matcher dit valg.

Zinkplader

Zinkplader er en af vores mest populære metalplader. Zinkplader bruges til mange formål, især udendørs, hvilket skyldes zinkens evne til at patinere. Patina er nemlig ikke blot en betegnelse for at noget har en mat overflade, men for det lag på oversiden af zinkplader, som dannes gennem en kemisk reaktion. Når zinkpladen kommer i kontakt med den ilt, fugt og CO2, der er i luften. Derved dannes der et tyndt lag zinkkarbonat på overfladen af zinkpladen, hvilket er det, som giver zinkplader deres karakteristiske matte udseende. Laget af zinkkarbonat har en beskyttende effekt på zinken, da laget bliver meget hårdt og vejrbestandigt. Det giver zinkplader en meget lang levetid, hvilket er grunden til at zink er så populært til tagbeklædning og inddækning af facader, udhæng og kviste.

 

Valsblank eller forpatineret zinkplader

Når du bestiller zinkplader til lavpris her på StålXperten, så kan du vælge mellem to typer: valsblanke eller forpatinerede plader. De valsblanke zinkplader leveres med blanke overflader, men med tiden patinerer de grundet reaktionen med fugt, ilt og Co2 i luften. Da denne type zinkplader ikke behandles yderligere efter valsningen, er det de billigste plader.

De forpatinerede plader leveres mere matte, da patineringsprocessen allerede er igangsat før leveringen. Derfor har de den flotte, blågrå og matte overflade, som ellers tager noget tid for de valseblanke plader at få. De forpatinerede zinkplader egner sig derfor godt til reparationer og andre opgaver, hvor pladerne skal passe til eksisterende zinkplader, der allerede har patina – eller bare hvis du gerne vil have den matte overflade fra starten af.

 

Køb zinkplader til lav pris på StålXperten.dk

Køb billige zinkplader til tag, facade, udhæng eller kvist her på StålXperten.dk. Du finder også mange andre produkter i stål og metal, for eksempel armeringsnet, fladstål, stålrør. stålbjælker, strækmetal, og forskellige produkter i kobber, aluminium, messing og bronze. Bestil i dag og få hurtig levering til alle brofaste adresser i Danmark.