Metalplader

Her finder du et stort udvalg af metalplader, herunder forskellige stålplader, zinkplader, aluplader, aluzink plader og kobberplader i mange forskellige typer og dimensioner. Stålpladerne leveres direkte fra vores stål leverandør til din adresse i løbet af 1-3 dage.

Læs mere

Metalplader til lave priser

Køb metalplader hos StålXperten, så er du sikret lav pris og hurtig levering til din adresse. Hos StålXperten er alle velkomne til at handle, uanset om de er privatpersoner, virksomheder eller offentlige institutioner. Vi har et kæmpe udvalg af metalplader i stål, aluminium, zink, aluzink, kobber og messing. Læs meget mere om vores forskellige metalplader herunder.

 

Stålplader – varmvalset, koldvalset, galvaniseret eller syrefast?

Det største udvalg af metalplader er vores stålplader, som findes i mange forskellige typer og størrelser. Og ved du ikke allerede hvilken type stålplader du skal bruge, så kan det være svært at vælge.

Forskellen på varmvalsede og koldvalsede metalplader er, ligesom navnet antyder, at de enten er varme eller kolde, når de presses gennem valser til de opnår den ønskede tykkelse. Efter en indeledningvis valsning, hvor pladerne er varme, afkøles, afrenses og valses koldvalsede stålplader endnu en gang. Det giver et produkt mere finere tolerancer. De finere tolerancer kommer af, at de kolde stål ikke giver sig så meget efter koldvalsningen, som det varme stål gør, når det køler af efter valsningen. Koldvalset har derudover også en finere overfladefinish. Den ekstra behandling gør, at koldvalset stål typisk er en smule dyrere end varmvalset stål.

Både koldvalsede og varmvalsede stålplader vil med tiden ruste, hvis de anvendes udendørs eller i fugtige omgivelser. Derfor bør de overfladebehandles med maling eller lignende, hvis de skal bruges sådanne steder. Ellers skal du bruge galvaniserede stålplader, rustfrie stålplader eller syrefaste stålplader – eller en anden mere rustbestandig type metalplade, som zinkplader, alu zink plader, aluminiumsplader eller kobberplader.

Galvaniserede stålplader er overfladebehandlet med varmgalvanisering. Varmgalvanisering udføres ved at stålet nedsænkes i smeltet zink, der så lægger sig som et tyndt lag på stålet. Galvanisering med zink gør, at stålet ikke ruster, når det udsættes for vind og vejr. Varmgalvanisering bruges på blandt andet lygtepæle, autoværn og mange andre udendørs stålprodukter. Ulempen ved varmgalvanisering er, at det kun ligger som en beskyttende hinde på overfladen af stålpladerne. Skal du skære eller bore i stålpladen, brydes zinklaget og der opstår steder, hvor der er risiko for korrosion.  I sådanne tilfælde bør du i stedet bruge rustfrit eller syrefast stål.

Rustfrie stålplader er fremstillet af stål, som er tilsat mindst 12% chrom, hvilket er grænsen for hvornår noget kan kaldes rustfrit. Ofte er der også tilsat andre grundstoffer, som giver det rustfri stål forskellige mekaniske egenskaber. Det er dog chromindholdet i stålet der gør, at stålet ikke ruster, når det udsættes for vand og fugt, men det kan dog godt ruste, hvis det udsættes for saltholdig luft eller syreholdige væsker. Skal du bruge en metalplade, som risikerer at blive udsat for det, så skal du i stedet vælge en syrefast plade.

Syrefaste stålplader er, ligesom rustfrie plader, tilsat chrom og andre legerinsstoffer, men derudover også 2-3% Molybdæn. Legeringen med de to stoffer gør, at stålet ikke ruster, selv ikke når det udsættes for saltholdig luft eller syreholdige væsker. Syrefaste stålplader egner sig derfor godt til brug ved havet eller i sammenhænge, hvor de udsættes for saltsyre eller andre typer syre.

 

Mange forskellige metalplader til lave priser

Udover de mange stålplader finder du også en masse særlige stålplader med specielle egenskaber, som slidplader, korrosionstræge plader, varmebestandige plader og meget mere. Vi har også de meget populære perforerede stålplader, som er utrolig populære som front i radiatorskjulere.

Derudover har vi metalplader i mange andre typer metalplader, som aluminiumsplader, kobberplader, messingplader og zinkplader til lave priser. Med dem kan du eksempelvis lave en zinkbeklædning eller kobberbeklædning af gavl, tag og lignende. Du finder ikke samme udvalg af metalplader online andre steder.

Et alternativ til zinkplader er aluzink plader, der er plader belagt med en særlig blanding af aluminium, zink og kisel. Det giver et produkt med fantastiske egenskaber og en lav pris. Ligesom zinkplader er aluzink plader modstandsdygtige over for rust, og egner sig derfor godt til brug udendørs, hvor pladen udsættes for vind og vejr.

Skal du bruge en skridsikker plade, så har vi plader i både stål og aluminium med forskellige mønstre. Dørkplader i aluminium er praktiske til eksempelvis at lave ramper til traileren eller trappen i, da det lette materiale gør en rampe i aluminium nemt at flytte. Du kan også vælge mellem dørkplader i stål med riflet overflade eller tåremønster.

 

Bestil metalplader online på StålXperten

StålXperten er din ekspert i stål, og udover vores store udvalg af metalplader finder du mange andre stålprodukter, som rionet, stålrør, stålbjælker, gevindstænger, beslag samt værktøj og maling til bearbejdning og overfladebehandling af stål.