Jackon Gulvisolering

Jackon gulvisolering (forhenværende Thermisol) til isolering af gulv og terrændæk. Top kvalitet flamingo isolering.

Vælg mellem EPS 60, EPS 80, EPS 150 flamingoplader eller Super EPS 60 og Super EPS 80 for 20% højere isoleringsværdi. Shop forskellige tykkelser.

Shop også Jackodur, kantisolering flamingo plader, kugler, vådrumsplader, gulvvarmeplader og radonsikring.

Læs mere

Jackon – førende i plader til gulvisolering

Jackon er en norsk-ejet virksomhed, baseret i Fredrikstad, Norge. Virksomheden blev grundlagt i 1956 i Frederikstad og har siden arbejdet med udvikling og salg af isoleringsprodukter af polystyren. Virksomheden har dermed over 60 års erfaring, og har i dag 21 fabrikker i 6 europæiske lande, hvoraf de 18 af fabrikkerne ligger i norden. I 2012 opkøbte Jackon den danske virksomhed Thermisol, der var beliggende i Hedensted mellem Horsens og Vejle. I 2013 skiftede Thermisol A/S derfor navn til Jackon Danmark A/S.

Jackon er en af de førende leverandører af og emballageprodukter i ekspanderet polystyren (EPS) og ekstruderet polystyren (XPS) til både byggebranchen og fødevareindustrien. Polystyren er det materiale, som mange til daglig kalder flamingo. Jackon er især kendt for deres varemærker Jackopor, som er plader i ekstruderet polystyren til gulvisolering og for Jackon vådrumsplader, der har en kerne af Jackfoam ekstruderet polystyren med glasfiberarmeret puds på begge sider.

Jackon arbejder hele tiden med at udvikle mere miljøvenlige produkter til isolering, og på at producere dem med mest muligt hensyn til miljøet. Jackopor isoleringsplader produceres derfor helt uden udledning af skadelige drivhusgasser. Der bruges heller ikke skadelige brandhæmmere eller ozonnedbrydende stoffer i Jackons produkter.

Hos Jackon genbruges spild og rester fra produktionen til produktionen af ny polystyren og nye produkter. Da Jackofoam kom på markedet i midten af 1980'erne, var Jackon den første producent som producerede freon-frie kommercielt tilgængelige isoleringsplader af ekstruderet polystyren.

Jackons produkter er lavet af ekstruderet polystyren (XPS) eller ekspanderet polystyren (EPS) polystyren, der er et bearbejdet olieprodukt, som består af 98% luft og som er 100% genanvendeligt. Jackon plader til gulvisolering er nemme at arbejde med, da den høje procent af luft gør pladerne meget lette og nemme at skære.

Jackon plader til gulvisolering kan tilskæres med en sav, men det fører til stor spredning af små stykker polystyren, der hvor du skærer dem. Derfor kan det anbefales, du i stedet bruger en flamingoskærer, som skærer ved hjælp af varme. Det gør både arbejdet let, og giver dig nogle pæne skæringer uden en masse løs flamingo.

Når du skal isolere gulv med Jackon plader, lægges de i to lag med forskudte samlinger oven på et underlag af sand. Sandet rettes af med et vaterpas eller en retteskinne, Der gør, at pladerne kommer til at ligge jævnt og du får derfor også en betonplade med en ensartet tykkelse, når du efterfølgende støber. Du kan også vælge at lægge pladerne på et underlag af letklinker eller Leca kugler, som er lette at lægge ud og virker kapillarbrydende, hvilket vil sige at de modvirker, at fugt kan trænge fra jorden og op i gulvet.

Husk også radonsikring, når du er i gang med at lave nyt gulv. Mange er nemlig ikke klar over sundhedsrisikoen ved radon, der er en radioaktiv gas, som frigives fra undergrunden og siver op gennem gulvene i huset. Med radonsikring, hvor en lufttæt folie udlægges oven på gulvisoleringen inden der støbes, mindskes mængden af radon, som kan sive ind i huset betydeligt.

Hos StålXperten kan du få Jackon plader og produkter til gulvsiolering til lave priser. Vi sælger Produktserierne EPS 60, EPS 80, EPS 150 Jackon plader samt Super EPS 60 og Super EPS 80, der har en 20% højere isoleringsværdi.