Gulvisolering

Gulvisolering til fra Sundolitt, Jackon og Kingspan samt Leca nødder fra BMC, der bruges til afretningslag ved isolering af gulve. Hos StålXperten kan du købe alt til opbygning af gulv fra armering i stål til flamingo isolering og gulvvarmeplader og gulvvarmerør. 

Læs mere

Gulvisolering – Alt til støbning af gulv på StålXperten

Når du køber rionet her på StålXperten, skal du med stor sandsynlighed bruge det til armering af et betongulv, medmindre du køber et af de galvaniserede rionet, der også er meget populære at bruge som havehegn. For at gøre det nemt for dig, har vi gjort det muligt at købe alt du skal bruge til at opbygge et komplet gulv med gulvisolering i flamingo, rionet og gulvvarme.

Du finder et stort udvalg af gulvisolering fra de kendte leverandører Sundolitt og Jackon samt en spændende ny leverandør, Kingspan, der er en af de store spillere på det europæiske marked for isolering. Du finder også gode tilbud på letklinker, der af de fleste kendes som Leca nødder, og som med fordel kan anvendes til afretning af jordlaget under gulvisoleringen.

 

Sådan udfører du isolering af gulv

Formålet med isolering af gulve er at forhindre kulde og fugt fra jorden og soklen i at trænge ind i gulvet. Det gælder uanset om der er tale om et gulv med gulvvarme eller et gulv uden. Opbygningen af gulvisoleringen er den samme, og underlagt de samme krav i bygningsreglementet ved begge gulvkonstruktioner.

Kravet til gulvisolering er, at der udlægges min. 300 mm isolering i flamingo under gulvet. Ved særlige typer gulvisolering med ekstra høj isoleringsevne som Sundolitt Climate eller Jackon Super EPS, kan tykkelsen på isoleringen sættes ned eller man kan vælge at bibeholde samme tykkelse og få et ekstra godt isoleret gulv.

Ved gulvisolering graves der først ud, så der er god plads til både isoleringen og 8-10 cm betongulv samt eventuel flisebelægning, trægulv eller andet afslutning på gulvet. Laget som gulvisoleringen skal udlægges på, rettes af med et lag sand, så det er helt lige og fast. Her kan man med fordel vælge at grave et par ekstra centimeter ud, og så udlægge et lag Leca eller letklinker, der er lette af rette af, bidrager til isoleringsevnen og er med til at standse fugt i at trænge op i gulvet.

Gulvisoleringen udføres i to lag, der udlægges med forskudte samlinger mellem isoleringspladerne i det to lag. De forskudte samlinger giver et mere stabilt underlag for det efterfølgende arbejde og forhindrer fugt i at trænge op gennem samlingerne. Typisk udlægges to gange 150 mm gulvisolering, men af forskellige årsager kan man også vælge andre sammensætninger af tykkelser, eksempekvis tre lag 100 mm gulvisolering.

Når du laver nyt gulv, er det en god idé og ofte et krav, at der udføres radonspærre, som forhindrer gasarten radon i at trænge op i din bolig. Radonspærre kan udlægges på flere måder, alt efter om der er tale om nybyggeri, hvor der endnu ikke er opført ydermure. Den mest effektive metode er, at den udlægges under betongulvet og foldes ud over soklen inden ydervæggene opføres. Herefter isoleres kanterne i rummet med kantisolering, der forhindrer kulde i at trænge ind i gulvet fra soklen. Der anvendes 20 mm kantisolering.

 

Køb billig gulvisolering sammen med armering på StålXperten.dk

Du finder alt til dit gulv hos StålXperten - fra armering til gulvvarmerør. Betonen til gulvet må du dog købe et andet sted - enten hos dit lokale betonværk eller ved selv at blande sand, grus og cement. Her på StålXperten finder du alt i stål og meget mere til både private og erhvervskunder over hele landet og leverer til fra Skagen til Gedser og på alle brofaste øer. Har du spørgsmål til din ordre eller vores produkter, så kontakt os via kontaktformularen.