Fladstål

Fladstål kan have forskellige dimensioner fra næsten firkantede stænger til meget brede og flade stænger i tykkelser fra 3 og op til 60 mm. Vi forhandler fladstål i sort-, galvaniseret-, rustfrit- og syrefast stål.

Fladstål er velegnet til opbygning af rammer, bordben og et væld af andre konstruktionsmæssige formål, og det er typisk tykkere end båndstål.

Læs mere

Fladstål

Fladstål kan fås i forskellige dimensioner og overfladebehandlinger. Hos StålXperten forhandler vi fladstål 3mm (der er vores tyndeste fladstål), fladstål 5 mm, fladstål 10 mm, og helt op til 60 mm!

Fladstål anvendes hyppigt til konstruktioner, og det kan man tilskrive fladstålets høje styrke og gode formbarhed. Sammenligner man fx fladstål med træ, er det muligt at bygge meget tyndere og mere holdbare konstruktioner, end hvis man anvendte træ. Ofte ser vi, at fladstål anvendes som afstivning, skinner og kantjern.

Ønsker man fladstål til udendørsbrug, anbefaler vi, at man vælger et stålmateriale, der er mere korrosionsdygtigt, som for eksempel rustfri fladstål. Selvom fladstål anvendes indenfor, kan det stadig ruste, men dertil vil en primer eller et lag maling ofte være mere end tilstrækkeligt til fladstålet.

Hos StålXperten tilbyder vi fladstål i utallige løsninger. Om du skal bruge fladstål i sortstål, galvaniseret fladstål, rustfri fladstål eller syrefast fladstål, så har vi det alt sammen lige her på vores webshop!

 

Sort fladstål

Udover at sortstål selvfølgelig er sort, så er det også en indikator på kvaliteten af stålet. Fladstål af sortstål har nemlig det laveste indhold af kulstofindhold på kun 0,2%, hvilket er det vigtigste legeringsmateriale. Når nikkel, krom og molybdæn blandes sammen med jern, stiger kvaliteten af fladstålet, og det vil have meget sværere ved at korrodere og ruste.

Derudover er alt vores sorte fladstål i kvaliteten S235/S275JR, hvilket er standardværdien for almindeligt sortstål. Ved anvendelse af fladstål i denne kvalitet anbefaler vi at beskytte fladstålet med en primer eller maling.

 

Rustfri fladstål

Rustfri stål kan være en bred kategori og komme i mange former. Generelt kan man dog sige, at rustfri stål er stål, der indeholder nikkel og minimum 12% krom. Når legeringen af jern, nikkel og krom kommer i kontakt med ilten i luften, danner metallerne en beskyttende hinde om fladstålet, der gør det betydeligt sværere for metallet at korrodere og ruste.

Så står man og skal bruge fladstål til udendørs-projekter, så vil vi uden tvivl anbefale rustfri fladstål, eftersom det især er modstandsdygtigt over for fugtige miljøer. Hvor materialer som træ kan tørre ud eller rådne ved store klimatiske udsving, så vil rustfri fladstål beholde sin form og struktur og have meget sværere ved at ruste. Selvom rustfri fladstål egner sig til udendørsbrug, kan den stadig anvendes indendørs, og ved anvendelse af rustfri fladstål udenfor er en beskyttende overfladebehandling ikke nødvendig.

Derudover udmærker rustfri fladstål sig ved dets formbarhed, høje styrke og gode rustfaste egenskaber. Der er mange konstruktionsmæssige muligheder med fladstål som bordstel, gulvskinner, rammer til skydedøre og meget, meget mere.

 

Syrefast fladstål

Ligesom rustfri fladstål har det syrefaste fladstål lignende kvaliteter. Syrefast stål er nemlig fremstillet af de samme materialer som rustfri fladstål med den ene tilføjelse, at syrefast fladstål indeholder 2% molybdæn. Molybdæn gør det endnu sværere for fladstålet at ruste, hvilket gør den anvendelig til steder, hvor fladstålet kan risikere at komme i kontakt med salt- eller syre-indholdige væsker som havvand eller specielle træsorter.

 

Galvaniseret fladstål

Ved ekstrastride udendørsmiljøer egner galvaniseret fladstål sig bedst. Hvor rustfri fladjern måske har en mere blank og glat overflade, så er galvaniseret fladstål kendt for at være mere grov. Galvanisering af stål er en gammel teknik, der stammer helt tilbage fra 1700-tallet. I dag udføres det ved, at man dypper stålet i et varmt zinkbad, så hele fladstålet er dækket af et ekstra beskyttende lag zink, hvilket står til grund for, at processen også nogle gange bliver kaldt for forzinkning.

Når zink kommer i kontakt med ilt, vil den ”ruste”, og denne proces skaber en hinde om fladstålet, der tager imod de fremmedstoffer, som fladstålet ellers ville være blevet påvirket af. Det betyder, at galvaniseret fladstål er yderst holdbart og nærmest vedligeholdelsesfrit.

 

Billigt fladstål hos StålXperten

Hos StålXperten vil vi være din foretrukne stålforhandler! Derfor har vi altid shoppen fuld af stålprodukter til ethvert projekt. Hos os finder du rustfri fladstål, galvaniseret fladstål, syrefast fladstål og selvfølgelig fladstål i almindeligt sortstål, så du altid finder fladstål i den helt rigtige kvalitet. Vi forhandler fladstål 3mm og helt op til 60 mm i tykkelsen.

Er det ikke lige fladstål, du leder efter, kan vi også tilbyde andre typer af fladt stål, som universalstål, båndstål, skærstål, slidstål, kilestål og bulbstål!