Båndstål

Båndstål er fladt stål med en tykkelse på op til 4 mm og egner sig til eksempelvis til massefremstilling af smådele og udstansning.

Hos StålXperten forhandler vi båndstål i tykkelser mellem 2 og 4 mm, bredder mellem 16 og 50 mm, og alt vores båndstål leveres i hele længder af enten 4 eller 6 meter. Vi forhandler båndstål i sortstål og galvaniseret stål, som du kan læse mere om her nedenunder. 

Læs mere

Båndstål

Båndstål er konstruktionsstål, der kan anvendes til alle mulige former for konstruktionsmæssige strukturer. Generelt kan man sige, at båndstål hører under kategorien fladt stål sammen med andre stålprodukter som universalstål og fladstål.

Båndstål fås stort set altid i rigtigt tynde tykkelser, hvilket også er grunden bag, at vi kun forhandler dem i tykkelser mellem 2 og 4 mm, og derfor egner båndstål sig til massefremstillinger af smådele og udstansning.

Hos StålXperten kan vi tilbyde båndstål i tykkelser mellem 16 og 50 mm og med længder af 6 meter.

Både det galvaniserede og sorte båndstål fås i kvaliteten S235JR+AR, hvilket betyder, at den opfylder de europæiske kvalitetsnormer EN 10025 for standard stål.

 

Hvad er båndstål?

Som tidligere nævnt er båndstål en underkategori inden for fladt stål. Men navnet ”båndstål” bruges faktisk også om en tyk metallisk tape, der anvendes til montering af gipsplader. Vi gør derfor opmærksom på, at disse to typer af båndstål ikke er den samme slags båndstål. Den slags båndstål, som du finder her hos StålXperten er tynde stålprofiler, der oftest anvendes som konstruktionsstål, og er altså ikke anvendelig til de samme funktioner som den metalliske tape.

 

Båndstål i galvaniseret- eller sortstål

Hos StålXperten forhandler vi båndstål i både sortstål og galvaniseret stål. Sortstål er kategorien af stål med det laveste kulstofindhold, nemlig 0,2%. Når man ”blander” flere materialer i stålet, som fx Nikkel, krom og molybdæn, forbedrer man samtidigt båndstålets kvalitet. For at være mere teknisk omkring stålkvaliteten, kan vi sige vores sorte båndstål har en kvalitet af S235JR/S275JR.

Galvaniseret båndstål er fremstillet til at være ekstra stærkt. Her tager man nemlig båndstålet og dypper det i et zink-bad, der forzinker når det kommer i kontakt med ilten i luften. Det betyder, at der dannes et beskyttende lag af zink om båndstålet, som forhindrer båndstålet i at ruste. Derfor er stort set alt galvaniseret båndstål anvendeligt i vådrum og til udendørsbrug.

 

Båndstål til haven

Båndstål er særligt anvendelig i haven og drivhuset som afgrænsning omkring bedet. Når man bruger båndstål til at afgrænse de forskellige bede og græskanter, er det nemlig meget nemmere at holde styr på, hvad der er hvad. Om det skal være til forskellige elementer i haven som græs, jord eller grus, så vil båndstål se rigtigt godt ud som afgrænsning mellem alle disse elementer.

Monteringsvist er det også rigtigt nemt at sætte båndstål op rundt om bedet. Du tager din spade og laver et enkelt spadestik rundt om hele bedet, hvorefter du sætter båndstålet ned. Tryk eventuelt båndstålet helt ned under jordens overflade, så du kan køre henover med plæneklipperen. Ved at sætte et båndstål op omkring plænen forhindrer du græssets rødder i at brede sig til uønskede områder som for eksempelvis blomsterbedet.

Vil du derimod hellere bruge båndstålet som udsmykning, kan du købe et lidt bredere båndstål og lade det stikke op af jorden.

 

Billigt båndstål hos StålXperten

Hos StålXperten har vi altid billigt båndstål til alverdens byggeprojekter. Inden for båndstål forhandler vi kvaliteter af sortstål og galvaniseret stål, hvor du også finder båndstål i tykkelser mellem 2 og 4 mm. Alt vores båndstål i sortstål har vi i længder af 6 meter, og vores galvaniserede båndstål har vi i længder af 4 meter.

Hos StålXperten forhandler vi et stort udvalg af stål-, kobber-, messing-, bronze- og aluminiumsprodukter. Ligesom vores båndstål fås i sortstål og galvaniseret stål, kan du ligeledes finde et utal af bjælker, pladerog profileri samme materialer. Hos StålXperten forsøger vi at lavere dine varer hurtigst muligt, og derfor leverer vi dit båndstål inden for 1-3 dage. Vi forhandler med alle – professionelle og private – og vi sidder altid klar ved telefonen til at svare på dine spørgsmål omkring båndstål!