Handelsbetingelser

Alle vores handelsvilkår overholder den danske lovgivning indenfor nethandel og godkendt af e-mærket

Disse salgs-og leveringsbetingelser finder anvendelse for bestillinger på StålXperten.dk

StålXperten.dk
Skodborg Vestergade 1
DK-6630 Rødding
CVR: 36906782
Tlf. 73 55 10 20
Mail: info@staalxperten.dk

Disse betingelser er gældende for enhver bestilling, der bliver foretaget på www.stålxperten.dk og du skal som kunde acceptere betingelserne før din bestilling afsluttes.
StålXperten.dk indgår kun aftaler med personer over 18 år. Aftaler med børn og unge under 18 år, kan alene indgås af forældre eller andre der lovligt kan handle på barnet eller den unges vegne.
Når du handler med StålXperten indgås alle aftaler på dansk.

DER ER FØRST INDGÅET EN BINDENDE AFTALE, NÅR DU MODTAGER EN ORDREBEKRÆFTELSE PÅ MAIL.
HERUNDER AT UDSTILLING AF VARER PÅ WEBSHOPPEN IKKE ER ET TILBUD, MEN EN OPFORDRING TIL OG GØRE TILBUD. DER ER FØRST INDGÅET EN BINDENDE AFTALE, NÅR DU MODTAGER EN ORDREBEKRÆFTELSE PÅ MAIL.

Bestilling

Hos StålXperten kan du bestille varer via vores website eller pr. mail eller telefon. Hvis du har forespørgsler til varer, som ikke er på vores website, er du velkommen til at kontakte os på stålxperten.dk/prisforesporgsel .
Umiddelbart efter din bestilling vil du modtage en autogenereret mail fra vores shop med din bestilling, hvilket ikke er vores accept af, at handlen er gennemført.
Såfremt du opretter en konto, er det muligt at se tidligere ordrer, genbestille og gemme materialeliste, samt gemme forskellige leveringsadresser. Hvis du ønsker, at modtage en kopi af din faktura, kan du sende en mail til info@staalxperten.dk
Når vi har modtaget din bestilling, bliver den hurtigst muligt behandlet og indenfor en arbejdsdag vil du modtage en bekræftelse på din bestilling med leveringsdato.  

Priser

Alle priser på StålXperten.dk er inkl. moms. Priserne er ekskl. fragt. Du kan hele tiden under dit køb se fragten for din bestilling i kurven i øverste højre hjørne. Alle priser er dagspriser og autoopdateres løbende.

Betaling

Hos StålXperten kan du betale med følgende betalingskort:

betalingsmetodekort

Gebyr ved betaling med betalingskort

Herunder en oversigt over betalingskort og betalingsgebyrer der trækkes direkte af Nets ved betalingen.
Al betaling med kort foregår gennem en sikker SSL-forbindelse der krypterer dine kreditkortoplysninger, så ingen kan læse dem.
Beløbet hæves først på dit kort, når varen afsendes.

Korttype:

Dankort/ Visa Dankort/ eDankort

Visa/ Visa Electron/ Maestro/ MasterCard

Gebyr:

1,39 kr. pr. transaktion (StålXperten betaler dette gebyr for dig)

1,20 % af købsbeløbet (StålXperten betaler dette gebyr for dig, som privatkunde)

Kreditkort udstedt til virksomheder vil blive opkrævet 1,95 % af købsbeløbet i transaktionsgebyr.
Kreditkort udstedt udenfor EU vil blive opkrævet 1,95 % af købsbeløbet i transaktionsgebyr.

Derudover kan du betale med bankoverførsel. Ved denne betalingsform er du ikke beskyttet af indsigelsesordningen.
Når vi har registreret din betaling sættes din bestilling i gang. Overførsler fra andre banker kan først ses kommende dag, såfremt overførslen er sket indenfor bankens åbningstid. Overførsler fra en Danske Bank konto kan vi se med det samme ligesom straksbetalinger. 

Offentlige instítutioner og store virksomheder med EAN-nr kan betale med e-fakturering.

Fragt

Fragten udgør pr.ordre i hele Danmark incl. brofaste øer:
Hvis du bor på en ikke brofast ø, send os en prisforespørgsel her

ved køb for 1 - 5000 kr          : 499 kr

ved køb over 5.000 kr. er fragten gratis, såfremt der er ikke er produkter med specialfragt på kr. 500 på en eller flere af dine varer i indkøbskurven.

Fragt kr. 500,- 

- Sundolitt
- Novopan
- Jackon
- Kingspan

Mindre varer som strips m.m har fragtsatser som følger:

kr. 148,- 


Der vil altid kun være en af ovenstående fragtsatser der bliver benyttet.
Du kan under hele købsprocessen følge den gældende fragt på din bestilling i kurven i øverste højre hjørne.

Levering

Levering sker mandag til fredag til din adresse i hele Danmark, til alle brofaste øer og til container på danske havne. Vi leverer som standard IKKE til ikke brofaste øer, spørg for pris herpå. Levering til kolonihavehuse/sommerhuse sker på eventuel fælles P-plads eller dertil, hvor chaufføren skønner det er muligt. Leveringstid vil fremgå under de enkelte produkter i webshoppen. Dette er kun vejledende. Du vil modtage en mail indenfor en hverdag med angivelse af leveringsdato. Hvornår på døgnet leveringen sker, afhænger af chaufførens rute den pågældende dag. Levering vil ske med vogn- eller fragtmand til kørefast vej, hvor chaufføren skønner at kunne køre uden fare for at køre fast eller beskadige køretøjet eller omgivelserne og aflæsses ved vognside. Vær opmærksom på, at al stål leveres med ekstra lange og tunge biler (sættevogn) og kan ikke køre på små veje, hvor der ikke er gennemkørsel. Det er udelukkende chaufførens afgørelse, hvor han kan køre uden at gøre skade. Udgifter ved eventuel ventetid i forbindelse med aflæsning på din adresse eller andet af dig anvist sted, dækkes af dig, ligesom du dækker eventuelle omkostninger der følger af, at du ikke kan modtage varerne til det aftalte leveringstidspunkt. Ordren kan blive leveret af flere omgange, hvis varerne bliver leveret fra forskellige leverandører. Levering af varer fra StålXperten anses for sket, når varerne er udleveret, og ansvaret for tyveri/beskadigelse overgår ligeledes til dig ved levering. Har du ikke mulighed for, at modtage varerne personligt, er det vigtigt, at du ved bestillingen angiver, hvor varen kan henstilles og at chaufføren må aflevere uden din underskrift og på din risiko. Mindre pakker sendes med PostNord og de leverer ikke uden kvittering med mindre du er tilmeldt modtagerflex. Såfremt du ikke er tilstede for at kvittere leveringen fra PostNord vil pakken gå retur til nærmeste posthus.

Vi opfordrer dig til, at kontrollere varen ved modtagelse og checke om alt er leveret. Følgeseddel anses som dokumentation for levering.
StålXperten.dk kan ikke holdes ansvarlig for eventuelle ønsker afgivet i kommentarfeltet. 

Fortrydelsesret

Når du som forbruger handler hos StålXperten har du 14 dages fortrydelsesret. Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag du har modtaget den sidste vare som er bestilt i én ordre. Du skal inden 14 dage fra modtagelse give os meddelelse om, at du ønsker at fortryde dit køb. Meddelelsen skal gives ved mail. I din meddelelse skal du gøre os tydeligt opmærksom på, at du ønsker at udnytte din fortrydelsesret. Du kan også vælge at benytte vores fortrydelsesformular, så har vi alle de oplysninger vi skal bruge, for at behandle sagen. 
Nogle varer er ikke omfattet af fortrydelsesretten. Specialfremstillede varer (bestillingsvarer) er ikke omfattet af fortrydelsesretten. Fortrydelsesretten frafalder ved bestillingen. Det vil fremgå under det enkelte produkt, om det er en specialfremstillet vare (bestillingsvare).
Du kan ikke fortryde ved blot at nægte modtagelse af varen uden samtidig at give os tydelig meddelelse om dette forinden.
Kontakt os mht returneringsadresse for netop den vare som du har købt.
Hvis du har købt flere varelinier hos os, har du mulighed for at sende en eller flere varer retur, selvom de er købt i én ordre. Du får ikke fragtomkostningerne retur, hvis du fortryder en del af dit køb. Der gøres opmærksom på, at varer købt som pakke-køb/samkøb eller varer købt med minimum køb kun kan returneres som hele pakke-køb eller som minimum det der er sat på som minimum køb.
Du skal selv betale udgifterne ved tilbagelevering af varen, når du fortryder og det er dig, der hæfter, hvis der opstår en skade under transporten. Det er ikke muligt at ombytte.
Ved returnering af varer med store dimensioner (høj vægt/lange længder/stor volumen) skal der forventes en returfragt på min. kr. 500,- og forventes højst at beløbe sig til ca. kr. 5000,- (vægt og længde bestemt). Tunge og/eller lange varer er dyrere at returnere end små og lette.
Visse varer kan i kraft af deres størrelse ikke returneres med normal post. Du kan via Danske Fragtmænd se, hvad fragten vil koste.

Vi forventer, at du afsender varerne hurtigst muligt efter, at du har givet besked om fortrydelse, og uden unødig forsinkelse og du skal sende dem retur senest 14 dage efter, du har meddelt os, at du ønsker at fortryde dit køb. Fristen er overholdt, hvis du returnerer varerne inden udløbet af de 14 dage.

Du skal kontakte os inden du sender varen retur, så vi kan oplyse, hvortil varen skal sendes retur. Dette skyldes, at vi ikke har en fast adresse til returforsendelser, men varen skal tilbage til den leverandør som har leveret. Du kan kontakte os på info@staalxperten.dk for yderligere informationer herom.


Bemærk, at vi ikke modtager pakker sendt pr. efterkrav eller uden omdeling.

Hvis du benytter din fortrydelsesret, refunderer vi betalingen modtaget fra dig, herunder leveringsomkostninger (dog ikke ekstra omkostninger som følge af dit eget valg af en anden leveringsform, end den billigste form for standardlevering, som vi tilbyder), uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget meddelelse om din beslutning om, at fortryde denne aftale. I tilfælde af værdiforringelse, som du hæfter for, fratrækkes denne købsbeløbet.
Vi tilbagefører pengene med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved købet, med mindre vi har aftalt andet.
Vi kan tilbageholde betalingen indtil vi har modtaget varen, med mindre du sender os dokumentation for at have returneret den.

Link til oversigt over fragtpriser: https://www.staalxperten.dk/fragt-levering

Varens stand, når du sender den tilbage:

Du hæfter kun for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på. Med andre ord – du kan prøve varen på samme måde, som hvis du prøvede den i en fysisk butik.
Du må undersøge varen på samme måde, som man kan eller må i en forretning, men du må ikke tage den i brug. Hvis varen er prøvet udover, hvad der er beskrevet ovenfor, betragter vi den som brugt, hvilket betyder, at du ved fortrydelse af købet kun får en del eller intet af købsbeløbet retur, afhængig af varens handelsmæssige værdi, og i visse tilfælde kan det betyde, at du kun kan få fragtomkostningerne tilbage.

Vi anbefaler, at du ved returneringen genplacerer varen i producentens originalemballage og pakker den forsvarligt ind i korrekt fragtemballage. Manglende eller ikke intakt original emballage kan udgøre en værdiforringelse. Derfor råder vi dig til ikke at påklistre mærkater eller skrive direkte på producentens originalemballage. Husk at vedlægge fakturaen og fortrydelsesformularen. Du bærer risikoen for varen fra varens levering og indtil vi modtager dem. Gem derfor postkvitteringen samt evt. track and trace nummer.

Reklamationsret

Dine varer købt hos StålXperten, er omfattet af dansk købelov, og der ydes dermed 24 måneders reklamationsret til forbrugere. Dette regnes fra leveringsdatoen. Dette betyder, at du enten kan få varen repareret, ombyttet, pengene retur eller afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation. Dette betinger selvfølgelig, at reklamationen er berettiget, og at manglen ikke er opstået som følge af en fejlagtig brug af produktet eller anden skadeforvoldende adfærd. Har du fået defekte eller fejlleverede varer, eller ønsker du at reklamere over en vare, vil det fremme sagsbehandlingen, at du benytter vores “opret retursag”. Du skal reklamere indenfor "rimelig tid" efter, at du har opdaget manglen ved varen. Hvis du reklamerer indenfor to måneder efter, at du har opdaget manglen ved varen, vil reklamationen altid være rettidig.
Varen må ikke tages i brug før en evt. reklamation er færdigbehandlet. Varerne skal opbevares tørt og sikkert. Eventuelle krav på afhjælpning eller omlevering bortfalder, såfremt fejlen/manglen ved leverancen er forårsaget af, at varerne ikke har været opbevaret eller anvendt korrekt og sædvanligt og i overensstemmelse med Stålxperten anvisninger. Stålxperten har intet ansvar for skader forårsaget af forkert og uhensigtsmæssig brug af leverede varer.
Er reklamationen berettiget refunderer vi naturligvis dine (rimelige) fragtomkostninger.
Varen sendes efter forudgående aftale til:

StålXperten
Skodborg Vestergade 1
6630 Rødding 

Når du returnerer varen, bedes du oplyse, hvad problemet er, så detaljeret som muligt. For at lette ekspeditionen benyt venligst formularen stålxperten.dk/reklamation
Vi modtager ikke pakker sendt pr. efterkrav eller lignende. 

Dine personlige oplysninger

For at du kan indgå en online aftale med StålXperten.dk, har vi brug for følgende oplysninger:

  • Navn
  • Adresse
  • Telefonnummer
  • E-mail adresse
  • Hvis firma, CVR
  • Hvis offentlig institution, EAN nummer

Vi foretager registreringen og videregivelsen af dine personoplysninger med det formål, at kunne levere varer til dig.

Personoplysninger registreres og opbevares i 5 år hos StålXperten hvorefter oplysningeren slettes og videresælges på ingen måde til tredjemand. Vi samarbejder herudover med en række andre virksomheder, som opbevarer og behandler data. Virksomhederne behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke bruge dem til egne formål.
Vi samarbejder kun med databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

Dine oplysninger vil kun blive brugt i Stålxperten markedsføring over for dig, hvis du udtrykkeligt har accepteret dette forinden.
StålXperten.dk er den dataansvarlige, og har sammen med de ansatte adgang til de oplysninger der registreres om dig.
Vi opbevarer og transmitterer ikke kundeoplysninger krypteret.
Som registreret hos StålXperten har du altid ret til indsigelser mod registreringen og ret til indsigt i hvilke oplysninger der er registreret om dig. Hvis du mener, at oplysningerne er unøjagtige, har du ret til at få dem rettet. I nogle tilfælde har vi pligt til at slette dine persondata, hvis du beder om det. Det kan f.eks. være, hvis dine data ikke længere er nødvendige i forhold til det formål, som vi skulle bruge dem til. Du kan også kontakte os, hvis du mener, at dine persondata bliver behandlet i strid med lovgivningen. Disse rettigheder har du efter persondataloven og henvendelser i forbindelse hermed rettes til info@staalxperten.dk

Oplysning om klagemuligheder

Hvis du vil klage over dit køb, skal du rette henvendelse til info@staalxperten.dk. Hvis det ikke lykkes os at finde en løsning, kan klagen indgives til Center for Klageløsning, Nævnenes Hus, Toldboden 2, 8800 Viborg. Du kan klage til Center for Klageløsning via Klageportalen for Nævnenes Hus (link)

EU-Kommissionens online klageportal kan også anvendes ved indgivelse af en klage. Det er særlig relevant, hvis du er forbruger med bopæl i et andet EU-land. Klage indgives her http://ec.europa.eu/odr. Ved indgivelse af en klage skal du angive vores e-mail adresse info@staalxperten.dk

Handelsbetingelserne er senest opdateret den 28.09.2021