Galvaniseret rionet

Rionet i galvasniseret stål bruges til armering af beton, men ofte også til espalier, havehegn og andre typer hegn, hvor den galvaniserede overflade giver et smukt, blankt hegn.

Læs mere
pr. side

5 Varer

Faldende orden
 1. Armeringsnet/Rionet 5 mm, Galv. str. 1500x2500 mm masker: 50x50 mmArmeringsnet/Rionet 5 mm, Galv. str. 1500x2500 mm masker: 50x50 mm
  Armeringsnet/Rionet 5 mm, Galv. str. 1500x2500 mm masker: 50x50 mm
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 719,00 DKK
  Fra kun
  669,00 kr/stk
  Køb 15 for 669,00 DKK/stk
 2. Armeringsnet/Rionet 6 mm, Galv. str. 900x1800 mm masker: 150x150 mmArmeringsnet/Rionet 6 mm, Galv. str. 900x1800 mm masker: 150x150 mm
  Armeringsnet/Rionet 6 mm, Galv. str. 900x1800 mm masker: 150x150 mm
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 267,00 DKK
  Fra kun
  213,00 kr/stk
  Køb 15 for 213,00 DKK/stk
 3. Armeringsnet/Rionet 6 mm, Galv. str. 1500x2500 mm masker: 100x100 mmArmeringsnet/Rionet 6 mm, Galv. str. 1500x2500 mm masker: 100x100 mm
  Armeringsnet/Rionet 6 mm, Galv. str. 1500x2500 mm masker: 100x100 mm
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 599,00 DKK
  Fra kun
  549,00 kr/stk
  Køb 10 for 549,00 DKK/stk
 4. Armeringsnet/Rionet 6 mm, Galv. str. 1500x2500 mm masker: 150x150 mmArmeringsnet/Rionet 6 mm, Galv. str. 1500x2500 mm masker: 150x150 mm
  Armeringsnet/Rionet 6 mm, Galv. str. 1500x2500 mm masker: 150x150 mm
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 689,00 DKK
  Fra kun
  609,00 kr/stk
  Køb 15 for 609,00 DKK/stk
 5. Armeringsnet/Rionet 8 mm, Galv. str. 1500x2500 mm masker: 150x150 mmArmeringsnet/Rionet 8 mm, Galv. str. 1500x2500 mm masker: 150x150 mm
  Armeringsnet/Rionet 8 mm, Galv. str. 1500x2500 mm masker: 150x150 mm
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 569,00 DKK
  Fra kun
  549,00 kr/stk
  Køb 15 for 549,00 DKK/stk
pr. side

5 Varer

Faldende orden

Galvaniseret rionet – Til haven eller betongulvet

Rionet, eller armeringsnet som mange også kender det som, anvendes hovedsageligt til støbning af betonvægge og -gulve. Men i de senere år ser vi oftere og oftere, at en del kunder anvender galvaniseret rionet til haven, enten som hegn eller espalier (tremmeværk til udspænding af frugttræer eller prydplanter).

I denne tekst vil vi gerne fortælle lidt om fordelene ved at vælge et galvaniseret rionet, sammenlignet med et almindeligt armeringsnet; hvordan man bruger et galvaniseret rionet som hegn eller espalier i haven; og hvordan man armerer beton med et galvaniseret rionet.

Vi gør opmærksom på, at galvaniseret armeringsnet primært er designet til at armere beton, og der kan derfor forekomme små trådfejl, når du køber et galvaniseret rionet. Eftersom galvaniseret rionet er designet til at blive dækket af et lag beton, er de nemlig ikke designet med øje for, at de skal se æstetisk flotte ud. Er man derimod til et mere rustikt look og kan tolerere mindre trådfejl, så vil man sagtens kunne anvende dem som et galvaniseret rionet hegn.

Hos StålXperten ser vi især stor efterspørgsel på galvaniseret rionet 10x10 cm masker og på rionet hegn galvaniseret 90x180cm og rionet galvaniseret 2500x1500x6mm, som vi selvfølgelig også forhandler her hos StålXperten. Hvis du ikke er interesseret i et galvaniseret rionet, men bare ønsker et ganske almindeligt armeringsnet, måske fordi du skal armere noget beton, så finder du det også her på StålXperten.

 

Hvad er et galvaniseret rionet?

Som tidligere nævnt anvendes rionet/armeringsnet primært til støbning af beton. Et almindeligt rionet er fremstillet af standard jern og anvendes primært til armering af beton for at gøre det stærkere. Vi ser dog, at folk også anvender det som hegn eller espalier, selvom armeringsnettet ikke har modtaget nogen form for overfladebehandling. Med et ikke-galvaniseret rionet vil havehegnet/espalieret nemlig hurtigere ruste, og eftersom dets funktion blot er til pynt, foretrækker mange faktisk farven af den rustikke, kobberrødlige glød, som rusten giver armeringsnettet.

Så hvad er forskellen på et standard-armeringsnet og et galvaniseret rionet? Ved en galvanisering får metallet en overfladebedækning, der gør det sværere for jernet at ruste. Den mest gængse galvanisering-metode er varmgalvanisering. Det er en gammel, kemisk proces, hvor man først renser og så dypper stålet eller jernet i smeltet zink med en temperatur på over 450 °C. Når zinken har dækket armeringsnettet, sker der en kemisk proces, når det kommer i kontakt med ilten i luften. Zinken vil nemlig begynde at ruste. Men det er ikke en negativ ting, tværtimod. Zink-patinaen skaber nemlig et beskyttende lag, så dit galvaniseret rionet netop ikke ruster; det er kun zink-overfladen, der gør.

Ud over at varmgalvanisere sit galvaniseret rionet, er elektrogalvanisering også en mulighed. Ved denne type galvanisering nedsænkes armeringsnettet i en zink-indholdig væske. Herefter sender man en let strøm igennem, hvilket får zinken til at frigive sig, så den klæber sig til armeringsnettet. Et elektrogalvaniseret rionet er ikke lige så holdbart som et varmgalvaniseret rionet, og derfor bruges den oftest på produkter, der skal anvendes i mindre udsatte steder, og ofte indendørs.

 

Galvaniseret rionet – Brug et galvaniseret armeringsnet til betongulvet

Den primære anvendelse af galvaniseret rionet er uden tvivl til armering af betongulve. Står du og skal til at støbe ny betongulv behøver dit galvaniseret armeringsnet ikke at være tykkere end 6 mm, og ved andre gør-det-selv-projekter i beton, som fx betonbordplader eller -bænke, vil et 4 mm tykt galvaniseret armeringsnet muligvis være tilstrækkeligt (alt afhængig af tykkelsen selvfølgelig).

Når man støber beton til gulvet, skal man allerførst have et kapillarbrydende lag med en trykfast isolering ovenpå, hertil kan vi fx anbefale fx Sundolitt S80 gulvisolering. Og det er først her, oven på isoleringsmaterialet, at man støber betonen med et galvaniseret armeringsnet. Men først lægger du afstandsholdere ud, der kan holde dit galvaniseret armeringsnet oppe, så det ikke synker ned i betonen.

Hvis man ønsker gulvvarme, er det ofte her, man installerer dette. Det er nemlig supernemt at binde gulvvarmeslanger rundt om et galvaniseret rionet, inden man støber betonen ovenpå.

Det er ikke altid nødvendigt med et galvaniseret rionet, mange gange kan man nemlig blot nøjes med et almindeligt armeringsnet, der ikke er blevet galvaniseret. Men for håndværkeren, der ønsker det bedste materiale, så vil det naturligvis være et galvaniseret rionet.

 

Galvaniseret rionet hegn

Armeringsnet har lige så mange anvendelsesmuligheder, som man har fantasi til. Men et sted, hvor vi især ser rionettet anvendt udover til støbning af beton, er i haven. Her er det en flot, billig og moderne løsning til alt mellem skelhegn, læhegn, espalier, stengærder og generelle havehegn. Med et galvaniseret armeringsnet har du en masse muligheder med gør-det-selv-projektet. Udover at være flot og billigt så er det også rigtigt nemt at skære til. Eftersom galvaniseret rionet er lavet af stål, er det nemlig nemt at klippe over med en boltsaks.

Vi har her samlet en gennemgang af de forskellige projekter, man kan udføre med et galvaniseret rionet:

Hegn: Ved opførelse af et galvaniseret rionet hegn sætter man stolper ned i jorden, hvorefter man monterer et galvaniseret rionet med bøjlebeslag. I de fleste tilfælde vil det være nok at grave stolpen så langt ned, at den kan sidde i frostfri jord (en god tommelfingerregel i dansk jord og klima vil være cirka 90 centimeter ned). Alligevel vælger mange at støbe beton til stolperne, dels for at få et mere holdbart galvaniseret rionet hegn, dels fordi det kan være et krav fra forsikringen.

Espalier: Udover at opbygge hegn med galvaniseret rionet, kan man også bruge det som espalier. Et espalier er normalt en åben ramme eller gitter af skærende eller sammenvævet træ, metal eller bambus, der understøtter buske eller klatreplanter. Og dertil er et galvaniseret rionet helt perfekt! Med et galvaniseret rionet 10x10 cm har du den perfekte maskestørrelse til de fleste planter, plus det galvaniserede metal hjælper med at holde armeringsnettet rustfrit, så det beholder dets flotte farve.
Ligesom ved et galvaniseret rionet hegn kan espalieret stå alene mellem to stolper eller op ad en væg eller stakit, hvor dine tomatplanter kan gro op ad, eller dit efeu kan vokse sig stort og dække dit galvaniseret rionet, så det skaber en levende grøn mur af planter.

Gabioner: Gabioner er ikke et ord, de fleste kender, men det dækker over en række stensætninger, mure eller hegn, der holdes på plads af fx galvaniseret rionet.
Ved opstillingen af gabioner kan det være en fordel at forme dit galvaniseret rionet på stedet. Gabioner kan have en høj vægt, så det kan være nødvendigt at fjerne det øverste lag jord og erstatte det med en pude af sand på 10 til 20 cm. For at undgå at der vokser ukrudt inde i gabionen, lægger man som regel en dug eller presenning under gabionen af galvaniseret rionet. Skær derefter galvaniseret rionet til den form/størrelse, du vil have din gabion i. Fastgør siderne med en metaltråd, men vent med at fastgør toppen med et galvaniseret rionet, indtil gabionen er fyldt med sten, og konstruktionen er helt færdig. Ved pålægningen af sten anbefaler vi, at lægge de største sten langs kanterne og de mindre sten i midten.

 

Billige rionet galvaniseret

Her på StålXperten finder du altid stål til billige priser! Her finder du fx rionet galvaniseret 2500x1500x6mm og i mange andre størrelser. Hvis det ikke er et galvaniseret rionet, du er på udkig efter, så finder du også ikke-galvaniseret armeringsnet lige her.

Søger du efter galvaniseret rionet, står du måske også og mangler isoleringsmaterialer. Og det finder du selvfølgelig også på StålXperten! Vi forhandler de kendte flamingo-materialer som Sundolitt, Jackon og Kingspan, så det meste af det du skal bruge er samlet ét sted.