Armering gulv

Alt hvad du skal bruge til armering af betongulve og sokler. Du finder både almindelige rionet og armeringsnet til armering af gulve og fastgørelse af gulvvarme, men også galvaniserede rionet, som er meget populære til havehegn. Derudover finder du kamstål til amering af beton, blandt andet ved støbning af sokler. 

Læs mere

Armering af gulve og vægge

Blandt vores store udvalg af armeringsstål, finder du alt hvad du skal bruge når du skal armer betonkonstruktioner. Du kan finde almindelige rionet og armeringsnet til armering af gulve og fastgørelse af gulvvarme, men også galvaniserede rionet, som er mange vælger at bruge til havehegn. Derudover har vi samlet et stort udvalg af kamstål, som er velegnet til armering af beton, og forskellige typer af rundstål. Du finder også et bredt udvalg af afstandsholdere til armering og stålbindere.

Rionet

Et rionet er et kraftig og stærkt armeringsjern, som anvendes til armering i beton, og armering i fundament. Man anvender et rionet til at støbe ind i betonen, hvor rionettet vil fungere som et jernskelet inde i betonen, for at forstærke konstruktionen. Rionettet tilføjer højere styrke til betonen, og giver konsekrationen en højere bæreevne. Derfor anvendes et armeringsnet næsten altid til støbeopgaver, hvor der er krav om styrke og bæreevne.

Et rionet kan nemt og enkelt bindes sammen af løst kamstål, som anvendes ved f.eks. punktfundamenter og søjler. På den måde, kan man opbygge et skelet. Ved støbning af betongulv, vægge og lignede overflader, er et rionet især en effektiv måde at armere på, da de store net er hurtige at klippe til, og de tilføjer styrke til din konstruktion.

Rionettet består af stænger af riflet armeringsstål, som sidder sammen og danner et net. Tidligere samlede man selv stængerne ved at binde dem sammen til et net på stedet, hvor man skulle støbe. I dag leveres rionettene som færdige net, der er klar til at blive udlagt og indstøbt. Rionet fås i stål, der ofte har en smule overfladerust på sig, og i galvaniseret stål, der er rustbestandigt og bevarer en flot overflade. Blandt vores udvalg af rionet kan du finde forskellige tykkelser, såsom rionet 4 mm, rionet 6 mm, rionet 8 mm og mange andre tykkelser. Maskerne i rionettet kan også får i forskellige mål, såsom rionet 5x5, rionet 10x10 og rionet 15x15.

Se vores store udvalg af rionet her.

Galvaniseret rionet

Galvaniseret rionet har mange anvendelsesmuligheder. Rionettets primær funktion, er naturligvis armering. Men du kan også anvende et rionet i galvaniseret stål til hegn udendørs. Du kan både lave et længere sammenhængende hegn med flere stolper og net, eller blot et enkelt fritstående hegn. Dette skyldes rionettets flotte farve, og stålets modstandskraft.

Hvis du vil anvende rionettet i galvaniseret stål til hegn, er det en god ide at anvende værktøj som en vinkelsliber, skruemaskine, pælebor, en sav og stolper i træ. Så er du godt dækket ind, når du skal lave dit hegn.

Du kan få dit galvaniseret rionet med maskestørrelser på 10x10 cm eller 15x15 cm, og en diameter på enten 6 mm eller 8 mm. Størrelserne på det galvaniserede rionet er velegnet til havehegn og naturligvis armering. Det galvaniserede rionet med 15x15 cm masker, giver en hurtige arbejdsgang, fordi du ikke behøver at skære og bore nær så meget, grundet færre stænger i rionettet. Det galvaniserede rionet med 10x10 cm masker i 8 mm er mest velegnet til anvendelse af hegn i din have, da rionettet er kraftigere og stærkere, grundet de tykkere stænger.

Se vores store udvalg af galvaniseret rionet her.

Stødzonenet rionet

Et stødzonenet er velegnet når du skal lave støbning af gulv med gulvvarme. Du anvender rionettet til at fastgøre rør og slanger til gulvvarme, med strips eller kabelbindere. Når du anvender et stødzonenet, undgår du også at lagene bliver for tykke, og derved undgå overlap mellem armeringsnettene.

Du kan få stødzonenet i tykkelser fra 6 mm til 16 mm, og maskerne fra 10x10 cm til 20x20 cm.

Du kan finde vores udvalg af stødzone rionet her.

Fælles for alle rionet, skal du være opmærksom på, at armeringsnettenes primære formål er til armering, og kan derfor have små fejl i trådene.

Kamstål til armering af betonkonstruktioner

Kamstål har mange navne, såsom tentorstål eller armeringsstål som det også kaldes. Kamstål er yderst populært at anvende til støbning af alle mulige former for betonkonstruktioner, som sokler, søjler, vægge og gulv. Kamstål er nem at genkende på rillerne. Rillerne giver stålet en stærk forankring i betonen. Du kan få kamstål i farven sort, som typisk anvendes til almindelig armering. Du kan også få kamstålet i rustfrit stål, som har en blank farve, og er modstandsdygtig overfor vand of fugt.

Du kan finde kamstål i forskellige mål, så de passer til dine armeringsopgaver. Du kan få Kamstål 6 mm, som er den mindste diameter af kamstål, kamstål 8 mm, kamstål 10mm, kamstål 12 mm, og helt op til 32 mm i diameter. Al kamstål kan fås i længder på 6 og 12 meter.

Kamstålet i sort stål har et kulstofindhold på 0,2 procent, hvilket betyder at det godt kan ruste, hvis det anvendes på områder med meget vand og fugt. Derfor anvendes kamstål i sort mest som armeringsstål, fordi det er kamstålet er betydeligt billigere end rustfri tentorstål. Selvom armeringsstålet er begravet i beton, kan det stadigvæk ruste. Hvis armeringsstålet ruster, kan det resultere i en svækkede styrke, hvilket kan medføre springninger i betonen.

Du kan finde vores store udvalg af kamstål her.

Stålbindere til fastgørelse af rør på armeringsnettet

Når du skal arbejde med armeringsnet, er det altid en god ide, at have bindetråd til armering lige ved hånden. Hos StålXperten har vi bindetråd med dukker i 1,5 mm og 1,7 mm i sort. Bindetråd er velegnet til at montere gulvvarmerør og pex-rør på dit rionet.

Se udvalget af stålbindere og værktøj her.

Køb armeringsnet, kamstål og tilbehør til armering på StålXperten til lave priser

På StålXperten kan du købe billige armeringsnet i ubehandlet stål og i galvaniseret stål. Du får hurtig levering og kundeservice i topklasse. Hvis du har nogle spørgsmål til vores handelsbetingelser eller andet her på siden, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 73 55 10 20 eller ved at udfylde vores kontaktformular, og så yder vi den service du forventer.