Alu profiler

Alu profiler til inddækning omkring vinduer, døre, facade og tag. Disse aluprofiler er i blank aluminium. Du kan også vælge sorte aluprofiler.

Læs mere

Alu profiler til vinduer, tag og facade

Alu profiler, eller aluminium profil som de også kaldes, anvendes typisk når du skal lave inddækning omkring vinduer, ved sternbrædderne og andre steder på taget, samt i samlinger mellem facader. Inddækningernes formål består af, at lede regnvand væk, og sikre at regnvandet beskadiger dine vinduer, døre eller vægge. Du kan derfor beskytte din tagkonstruktion og dine facader med alu profiler.

Nogle af de steder hvor alu profiler er ganske velegnet, er over og under vinduer, døre, nederst i facaden på træhuse, og huse med facadebeklædning i træ, fibercement eller kompositmateriale. Her monteres aluminiumsprofiler bag facadebeklædningen, og sikre at slagregn som løber ned ad facaden, ikke trænger ind bag ved på disse steder.

Alu profiler er også velegnet ved tagkonstruktioner, hvor der anvendes tagsten og tagplader. Her bruges alu profiler til skotrender ved indadgående hjørner i taget, til tætning mellem sternbrædder og tagfladen samt som tagfod forneden, hvor de sikrer at vand fra taget ledes i tagrenden. En skotrende hjælper med at lede regnvandet ned fra taget, samt beskytte dit tag fra regnvandet, hvis du har et hjørne på din tagkonstruktion.   

Alu profilerne fås i både blankt aluminium og sortlakeret aluminium, og du kan derfor vælge hvad der vil se bedst ud til dit hus. Til huse med sort tag eller sort facadebeklædning vælger de fleste også at bruge sorte alu profiler, da det giver et mere harmonisk og sammenhænge udtryk.

Fordelen ved aluminiumprofiler

Alu profiler egner sig god til inddækning af flere grunde. Aluminium er et let og blødt metal, som efter jern er det metal, som der udvindes mest af på verdensplan hvert år. Det betyder at prisen på alu profiler ofte er lave, hvilket kan have stor betydning for dit byggebudget, da man skal ofte bruge mange alu profiler.

Samtidig egner det lette og bløde metal sig godt til inddækning, fordi det er utroligt nemt at forme. Uanset om der er tale om en firkantet eller flad profil, en tagprofil eller hjørneprofil, så kan du nemt selv klippe og bukke profiler omkring åbninger, hjørner og andre dele af konstruktionen. Du kan klippe i alu profiler med en pladesaks eller skære i dem med en vinkelsliber. Husk at beskytte øjnene med sikkerhedsbriller, hvis du vælger at bruge en vinkelsliber.

Alu profiler er samtidig utrolig vejrbestandige, da aluminium ikke ruster ligesom stål gør. Det er en af grundende til at aluminium anvendes på områder, der ofte bliver udsat for vind og vejr, såsom både og skibe, og selvfølgelig på ydersiden af huse. Aluminium kan korrodere, hvis det kommer i kontakt med materialer som frisk beton, andre metaller som jern, bly og kobber, saltsyre, kviksølv, tungmetaller eller trykimprægneret træ, der indeholder kobberholdige salte. Under almindelige forhold, hvor alu profilerne blot udsættes for vejr og vind, vil de holde utrolig længe og bevare en flot overflade.

Anvend sålbænke til beskyttelse af dine vinduer

Når du skal have nye vinduer, om det drejer sig om nybyggeri, eller blot renovering, er et af de vigtigste elementer nemlig sålbænke ved dine vinduer. En sålbænk har til formål, at der ikke trænger vand ind i dit hus. Hvis du skal udskifte dine gamle vinduer, er du også nødt til at skifte dine sålbænke.

En alu sålbænk anvendes til afdækning af murværk eller træværk under dit vindue. Sålbænken leder regnvand væk fra vinduer og facade, hvilket resulterer i, at du undgår fugt og skimmel ved dine vinduer. Vores udvalg af sålbænke er fremstillet i aluminium. Fordelen ved en sålbænk i aluminium er at den er nem at arbejde med, og så holder profilen sit flotte udseende i lang tid. Når du skal montere dine sålbænke i aluminium, er det vigtigt at beskytte dine vinduer med malertape.

Skotrende i aluminium

En skotrende i aluminium er ganske velegnet som inddækning af tag med tegl eller tagplader. En skotrende er samlingen mellem to sammenbyggede tagflader i et vinkelret indadgående hjørne på dit hus eller bygning. De indadgående hjørner ses eksempelvis ved vinkelvillaer, eller på tagkviste med sadeltag. Ved udadgående hjørne lægges der rygningssten eller plader over samlingen, men ved indadgående hjørner, lægges der i stedet en skotrende i blik, zink, aluminium eller tagpap i samlingen, for at lede regnvand væk fra dit tag på dit hus eller bygning. Vær opmærksom på, om du må anvende zink, hvis du ønsker en skotrende zink.

Din skotrende har til formål, at lede vand væk fra din tagflade og ned i dine tagrenden. Ved indadgående hjørner vil vandet løbe ned i samlingen mellem de to tagflader, og derfor er det meget vigtigt med en tæt skotrende. Skotrenderne monteres på stedet, hvor der oftest sker utætheder i dit tag, og det kan give store vandskader som følge, hvis skotrenden ikke er monteret korrekt, eller hvis du har en utæt skotrende.

Klemlister til lodret inddækning

Når du skal lave inddækninger, kan du med fordel anvende klemlister i aluminium. Fordelen ved at anvende klemlister i aluminium er bl.a. at de er hårdføre imod vind og vejr, og så holder klemlisterne deres flotte farve i lang tid. Klemlister i aluminium, er nemme at arbejde med, og du kan derfor nemt montere dem, hvis du skal lave lodrette inddækninger på din konstruktion. Der er allerede huller i klemlisterne, så du nemt og hurtigt kan montere dem.

Murkrone afslutning på murværk eller tag

En murkrone profil i aluminium giver en flot afslutning på dit murværk eller tag. En murkrone, er en ideel måde at skåne sin tagkonstruktion eller murværk på, da murkronen er med til at lede regnvand og smeltet sne, væk fra dine facader og tag. Med en murkrone kan du nemt undgå at regnvandet løber ned af dine facader, og tilhørende fugt- og vandskader.

Når du skal montere en murkrone på dit tag eller eventuel et fritstående murværk, er det vigtigt at overlægget vendes den rigtige vej, så profilerne er tætte. Hvis du monterer murkronen forkert, kan det komme fugt ind i konstruktionen, og påføre vandskader.  

Sternkapsel til tag

Hvis du ønsker at beskytte din tagkonstruktion på en optimal måde, kan du anvende sternkapsler til formålet. En sternkapsel er en tynd aluminiumsprofil, som kan anvendes til forskellige tag. Det skyldes at profilerne er bukket. Sternkapslen er udstyret med en drypkant, som leder vandt væk fra dine sternbrædder. Det betyder at en sternkapsel beskytter dine sternbrædders overkant mod regnvand og smeltesne. Sternkapslen fungerer som en form for vandtætning mellem sternbrædderne og tagfladen. Du kan både anvende sternkapsler på fladt og skråt tag.

Fodblik til inddækning mellem tagkant og tagrende

Du kan anvende fodblik til inddækning af din tagkonstruktion mellem tagfoden og dine tagrender. Fodblik er en aluminiumsprofil som forhindrer vand og smeltesne i at løbe ud over tagets kant.

Hvis du eksempel har et hus med tegltag, kan du med fordel monter en krydsfinerplade nederst på spærene, som de nederste tagsten hviler på, og som inddækningen kan fastgøres på. Under tagstenene ligger undertaget, som består af enten en plastikdug, masonitplader eller krydsfiner beklædt med tagpap. Fodblik monteres under undertaget på kanten af tagkonstruktionen, således at hvis der kommer vand ind bag teglstenene, vil vandet løbe ned ad undertaget, og udover kanten, som er beklædt med fodblik.

Køb billige alu profiler på StålXperten.dk

Du finder alu profiler til tag, døre, vinduer og facade til faste lave priser her på StålXperten.dk. Bestil i dag og få dine varer leveret til din adresse inden for 1-3 dage. Er der en profil, som du mangler her på siden, så kontakt os via vores prisforespørgsel og skriv hvilken profil du skal bruge samt hvor mange. Så vil vi enten hurtigt lægge den på siden og give dig besked, eller sende dig en mail med et godt tilbud på de alu profiler, som du skal bruge.